24 Nisan 2014 Perşembe

Diğerleri Stefano D'Anna - Others by Stefano D'Anna




DİĞERLERİ

Tek başınalığa karşı diğerleri yaşamımızın en ilginç kutuplaşmasıdır. Tıpkı aydınlık ile karanlık, korku ile sevgi, yaşam ile ölüm gibi çetin bir ikilidir. Biri varken diğeri gerçekleşemez.

Hiç bir ebeveyn, okul, akıl hocası, öğretmen ya da üniversite bize diğer kişilerin ne anlama geldiğini, neyi ifade ettiklerini ve neye hizmet ettiklerini öğretmedi. Dahası, hiç kimse onlardan nasıl faydalanacağımızı, onları nasıl idare edeceğimiz konusunda bizleri bilgilendirmedi.

Sen sadece kendinle karşılaşabilirsin. Her karşılaştığın kişi, görünenin ötesinde, içsel bir mesafeyi ölçer, içindeki sen ve kendin arasında var olan mesafenin dışa vurumudur. Diğerleri ile karşılaşmanın en gerçek ve en kazançlı neticesi budur.

Kendimden ne kadar uzalaşırsam, aradaki mesafe o kadar çok başkalarıyla, sıradanlıkla, sayısız zorluklarla ve çoğu hoş olmayan olayalar karmaşası ile dolu olmak durumunda kalır.İçimdeki uzaklığı ne kadar çok kapatırsam, Dünya kendimle arama o kadar az nüfus edebilir.

Olaylara anlam yükleyen, hayatımızı kalabalıklaştıran insanları yaratan sizlersiniz. Onların ahlaki davranışlarından, eylemlerinin, tepkilerinin ve anlayışlarının niteliklerinden siz sorumlusunuz. İster bir saniye ister bir ömür boyu sürsün, onları aydınlatmak, ya da karanlıkta bırakmak sizin elinizdedir. Onları hayatınızda tutabileceğiniz gibi gitmelerine de izin verebilirsiniz. Dünya, sadece size dayalı olarak, insanların var olduğu ve olayların gerçekleştiği bir ışık ve gölge oyunundan ibarettir.

Diğerleri bizim Oluş durumumuzun yansımalarıdır. Belli durumların içimizden yok olması demek, belli olayların ve insanların yaşamımızdan yok olması demektir.

Zamandan bağımsız olmak yaşamı son derece kolaylaştırır. Kendinizi zamandan özgürleştirin. Kendinizi diğerlerine duyduğunuz hipnotik ihtiyaçtan arındırın. İçinizdeki cennete ulaşmak için kendinizi eğitin. Cennette yaşamanızı sağlayacak ne bir rol, ne bir arkadaş ne de bir iklişki var. Sadece siz, kendiniz bunu başarabilirisiniz. Hiçbir evlilik, müzik, uyuşturucu madde size mutluluğu ve cennetti vaat edemez...hiç bir politika, din, master, guru..kendi dışınızda hiç kimse bunu gerçekleştiremez.

Stefano D'Anna ( Agenda and Diary for Dreamers'tan alıntıdır)
http://www.sinediepublishing.com/

*

OTHERS

Solitude vs. others is a most interesting polarity of our lives, must crucial dichotomy, like light and darkness, fear and love, life and death. If there is one, there cannot be the other.

No school, no parent or mentor, no teacher or university taught us what is the meaning of the others, what are the others all about and for what reason they are there. Moreover nobody gave us instructions on how to 'make use' of them- to handle them.

You can only meet yourself. Whoever you meet, beyond the surface, is measuring, registering an internal distance, the gap existing between you and yourself. This is the real and most profitable outcome of encountering the others.

The more you are separated from yourself, the more this space must be filled with others, stuffed with casualness, with a multitude of adversities, with a crowd of events, most of which are unpleasant. The more you fill the inner gap the less the world intrudes between you and yourself.

It is you who gives significance to events, who creates the people crowding your life. You are responsible for their moral behavior, the quality of their actions and reactions, their understanding. It is in your power to illuminate them or to switch them off, for a second or a lifetime. You can speed them up or you can slow them down. You can keep them or let them go. The world is an appendix, a game of lights and shadows where people exist and things happen only because you are.

For a real man, meeting others is only a stratagem to know oneself, to discover one's own incompleteness and heal it.

The others are projections of our states of being. When certain states disappear from inside, certain events and certain people disappear from our lives.

Liberate yourself from time. Liberate yourself from the hypnotic need for others. Train yourself to have a paradise inside- a portable paradise. There is no role, friend, relationship, that can make you live in paradise. Only you, yourself can do it. No marriage, no music, no drugs can give you paradise or happiness. No politics, no religion, no master, no guru can do it-no one, out of yourself.

Stefano D'Anna  excerpt from Agenda and Diary for Dreamers
http://www.sinediepublishing.com/ 

13 Nisan 2014 Pazar

Tutuklu Kalmak - Being Stuck



Eğer hayatınızın bir noktasında tutuklu kaldıysanız, ne ileri ne geri adım atamıyorsanız kendi içinize dönün. Dürüstçe kendinize sorun: İlerlemek isteyen yanım ne diyor? Ya diğer yana gitmek isteyen yanım. Çünkü bu genellikle iki farklı yöne gitmek isteyen iki ayrı kutubun eşit derecede güçlü olmasıyla oluşan  bir durum. Mesela size göre vasat bir ilişkide ne mutlu olabiliyorsanız, ne de buradan çıkabiliyorsanız..Bir bakın bu durum hangi şekilde size hizmet ediyor. Belki bir ilişkide olmak isteyen yanınızla, özgürlüğü isteyen yanınız eşit derecede güçlü.. Sizi vasat ve görüşme sıklığı düşük bir ilişkide tutuyor olabilir bu durum.. Ya da alışkanlık ve güvene değer veren yanınız ile aşka ve genç kalmaya önem veren yanınız çarpışıp sizi bir noktada tutuyor.. Yeterince derininize inin, mutlaka cevaplar gelir.. sonrası ise sizin seçiminiz..

Sevgilerimle

*
If you are stuck in one area of your life. You can neither move forward nor move backwards, it is time to look inside yourself. ask yourself honestly: What is the part which wants to move forward saying? And what is the other part saying? Because this usually happens, if you have two sides inside you, which want to move to different ways at the same time, with the same willpower. For example if you are in a mediocre relationship in your point of view and you are neither happy nor can move out of it.. have a look and see how this serves you..Maybe the part which wants a relationship is as strong as  the part which prefers to be free..This can hold you in a relationship which is mediocre and has a low frequency of meeting each other. Or the part which things safety and habit is valuable is as strong as the part which says Falling in love and rejuvenation.They both clash with each other and you are stuck at a certain spot. Go deep inside enough, answers will definitely come. Afterwards it is only a choice..

With My Love


2 Nisan 2014 Çarşamba

1 Nisan 2014 TV8 Saba Tümer ile Bu Gece


İlişkiler, özellikle ikili ilişkiler ve isteklerimizi nasıl hareket geçiririz konularını içeren
Keyifli bir sohbet
*
An enjoyable talk on Relationships, especially romantic relationships and on how to create what we want..




Sevgilerimle
*
With My Love