7 Ocak 2015 Çarşamba

Bizbize programı- Bizbize Program

                                                                 
                                                                       Sevgilerimle

                                                                                 *

                                                                     With My Love
                                    

4 Ocak 2015 Pazar

2015 için Dileklerim - My Wishes for 2015



Bu yeni yıla girerken.. Kenan Doğulu ıpıslak ışıl ışıl bir sahnede ' bu yıl aşk yılı' diye ilan ediyordu. Arkasındaki iki binanın en üst katından kırmızı, yeşil ışınlar aşağıya süzülürken, yağmur damlaları ile kesişiyor ve pırlantalar gibi parlıyordu. Ben sımsıcak bir çatının altında seyrederken, dekora eşlik etsin diye müzik ile birlikte bir yanıp bir sönen trafik ışıklarını, önümde bir çift siyah bir şemsiyenin altına sığmak için iyice sarılarak birbirine aşk ile bakıyordu.. Bu yıl aşk yılı diyordu.. Her şakısında aşk ile yanmaktan söz ederken Kenan Doğulu..

Aşkı öğrendik bu asırda, şarkılarla, filmlerle, kitaplarla.. Denedik, deneyimledik belki biraz biraz ... Ama bir çoğumuz halen içten içe o güzel duyguları karşılıklı yaşayıp birbirimizin içinde erimenin özlemini yaşıyoruz. Ne yazık ki hoyrat bir yüzeysellik yaşadık onun yerine çoğu zaman..

 Aşkı, fazla ya da eksik olan iki kiloya, sahte derinliği olmayan sözlere, korkulara, hayatın yoğunluğu içinde unutulmaya, maddi kaygılara, ilk zorlukta başka bedenlere dalmaya, yavaş yavaş tükenmeye kurban ettik. Aşk ile gelen yüce duygunun doruklarında anlık soluklar alırken, onun kıymetini bilip onu beslemeyi , zaman ve özen göstermeyi ihmal eden/edilen ilişkilerde gözyaşları ile ayrıldık..

Ben bu yıl sadece aşk yılı olsun deyip geçmek istemiyorum.. Aşkın bulunduğu ve sonrasında beslendiği, korunduğu kazandığı bir yıl olsun diliyorum.. Safça, masumca, cesurca, hesapsızca...

Sevgilerimle

*
While entering this year... Kenan Doğulu is on a wet stage, full of lights announcing that this year will be the year of love..Behind him, from the upper floors of two buildings red and green lights were streaming down..rain drops falling and meeting the light were shimmering like diamonds..While I was watching the traffic lights, which were part of the scene going on off according to the music, a couple was squeezing under a black umbrella gazing into each others eyes with love..Kenan Doğulu, who in each song sings about 'burning with love' was saying ' this is the year of love '..

We have about falling in love in this century, in songs, movies and books.. We tried, we experienced it a bit..But most of us still deep inside are longing for a mutual love in which we will melt into one..
Instead most of the time we have experienced love in a wild superficial way..

We have lost the love; in having 2 kg more or less, in fraudulent words with no depth, in fears, in being forgotten in the intensity of daily life, in financial worries, in escaping into other bodies in the first problematic encounters, in consumptions..While we were having some climax moments with these blissful feelings we were quitting relationships  with tears because non of us were caring enough to maintain and cultivate the relationship and were taking everything for granted..

I don't only want to say 'let this be the year of love'..I wish it to be year in which it is not only found, but will be fostered , cared for  and maintained with delicacy..Brave, innocent, pure, with no calculations..

With My Love