4 Mayıs 2011 Çarşamba

Dostlarla Bir Gün

                                                          
    Kanyon'da Le Pain Quotidien'de Sevgili Recep Çiftçi ile güzel bir öğlen
yemeği yedik.Uzun zamandır birbirimizi görememiştik. Sohbet keyifle aktı. Recep bir Sufi oldu ve Sema sohbetlerine başladı. Modern bir Sufi, ayrıca Paris'te aldığı eğitim ve yeteneğini birleştirerek harika resimler yapıyor. Her yıl bir sergi açıyor. Ben ilk sergisinden bu resmi beğenerek almıştım. Resimle aramda hemen sıcak bir bağ oluştu. Şimdi salonumun duvarını süslüyor..


Kısırı çok seviyorum. Misafirim olduğunda da genellikle yapıyorum..İlk kendi evime çıktığımda Leman Cılızoğlu Eryılmaz'ın Yemek kitabını almıştım. Yaprakları sararmış, yemek lekeleri ile dolu olmasına rağmen halen kullanırım. Kısır tarifim de oradandır:
Malzemeler: 1 su bardağı ince bulgur,2-3 adet domates, 2-3 adet yeşil biber,5-6 adet taze soğan, yarım çay bardağı zeytinyağı, yarım çay bardağı limon suyu, yarım demet maydonoz, varsa taze nane, 1 çorba kaşığı domates salçası, 1 çorba kaşığı biber salçası, tuz, karabiber, kimyon
Hazırlanışı: 1)Bulguru ayıklayıp bir su bardağı sıcak su ile kabartınız.2) Bütün yeşillikleri ayıklayıp, yıkayıp, ince ince kıyınız.3)Domatesin kabuklarını soyup fındık büyüklüğünde doğrayınız.4) Bulgur kabarınca içine domates ve biber salçası, tuz ve baharatları koyup iyice karıştırınız.5) Yeşillikleri koyup tekrar karıştırınız.
6) Son olarak zeytinyağı ve limon suyunu döküp tekrar karıştırınız.7) Servis tabağına yıkanmış marul yapraklarını serip üzerine kısırı dökerek servis yapınız.
Ben birde geceden kuru ceviz (böylece acılığı kalmıyor cevizin) ıslatıp, birkaç parça üstüne koyuyorum.
                   

Bu akşam evimde dostlarım vardı. Sevgili Ekrem D. , biz ona Eko diyoruz bu yıl 50 yaşına bastı. Birlikte kutladık..Eko, gerçekten de çok ekolojik bir insan. Bulduğu dağa tırmanır, gördüğü ormanda trekking yapar. Her seferinde doğayla ilgili yeni bir projesi vardır. Zorlu bir trekking güzergahında yalnız başına yaptığı bir yolculuğu çektiği filmle 2009 Yılında Dağ Filmleri Festivali'nde birinci oldu . Bir de çok güzel yemek yapar. Bir gün bizi eve çağırdı. O sabah saat 06:00'da balık haline gitmiş,0,83 m uzunluğunda bir levrek almış, kendi ayıklamış ve bize harika bir balık çorbası yapmıştı. Balıkla yaşadığı her aşamanın da fotoğraflarını çekip bize göstermişti.
Çok yaşa sen Eko, renkli ve tertemiz kişiliğinle iyi ki varsın..Nice yıllara..

Bu da diğer bir favori video..
Kumsalda bir kum tanesiyiz yalnızca,
Olduğunu zannettiğimiz kişiyi önemseme yanılgısıyla yaşayan..

Sevgilerimle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder