31 Temmuz 2012 Salı

Öylesine..Just Now




Sevgilerimle
*
With My Love

İstiklal Marşı - Turkey's National Anthem

Londra 2012 Yaz Olimpiyatlarını seyrederken, Türk bayan basketbol takımı için çalınan İstiklal Marşı'nı dinledim ve o esnada teker teker takım elemanlarını gösteren kamerayla birlikte takımımızı tanıdım..Kendini çok güzel adamış bir takım. Herkes ayrı ayrı marşı söylerken, birden gözüme ten rengi aslen Türk olamayacak kadar koyu ve marşı söylemeyen birine takıldı: Quanitra Hollingsworth..Aslen ABD'li olan oyuncu, 18 günde Türk vatandaşlığını alıp bize katılmış..Çok merak ettim, milli marşımız ve Türk bayrağının altında İstiklal Marşı okunurken neler hissetti. Ben duygulanırım dinlerken, çocukluğumdan beri birlik duygusunu hissettiren bir çok anısı var..İlk iki maçı kazandı takımımız..Bir sonraki maçları ABD'ye karşı 1 Ağustos'ta..Takım arkadaşlarının Ayşe adını taktığı 'Quanitra Hollingsworth' bakalım ne hissedecek o gün?
Umarım bu maçı da kazanırız..
Sevgilerimle
*
While I was watching the Summer Olympics in London, I got to know the Turkish Women Basketball Team. The camera was showing one by one team members, while Turkish Anthem was played. It is a very dedicated team. One by one each and evryone was singing the anthem, untill the camera was showing someone that had a too dark skin to be originally Turkish and didn't sing :Quanitra Hollingsworth. Being an American citizen before, she has been given the Turkish Nationality in 18 days and joined our team. I really wondered about what she was thinking, while the Turkish anthem was played under the Turkish flag. I get emotional while listening, since my childhood it represents many moments of national unity.. Our team has won the first two games.The next game is against the United States on the first of August. I wonder what Quanitra Hollingsworth, who has got the nickname Ayşe from her team members will feel on that day.I hope that we will this game too..
With My Love

28 Temmuz 2012 Cumartesi

25 Temmuz 2012 Çarşamba

Buz Şehri- Ice City

Bu sıcak günlerde serinlemeniz dileğiyle.
Sevgilerimle
*
I hope you will fel cooler in these hot days by watching this..
With My Love

24 Temmuz 2012 Salı

Beyaz Güvercin- White Doves

 Beyaz güvercin bana çok zarif gelir..hem özgürlük, hem birliktelik sembolüdür benim için..
Beraberlikte sevdiğim bir kombinasyon..
*
I wfind white doves very elegant. For me it is a symbol of freedom and togetherness at the same time.
A combination I like in relationships..




Sevgilerimle
*
With My Love


23 Temmuz 2012 Pazartesi

İnan - Believe


Kendin ve olduğun kişiye inan..Bil ki içinde her engelden daha büyük bir şey var..
Sevgilerimle
*
With My Love

20 Temmuz 2012 Cuma

Nostalji - Nostalgia



Dün evimi sattım..Sabah tapu dairesinin önündeki börekçide, ki şaşırtan güzellikte bir bahçesi vardı bir süre beklemek durumunda kaldım..O sırada çok tatlı bir bayana sattığım evde geçirdiğim anılar geldi geçti gözümün önünden.Geride bıraktığım bir ev değildi sadece.Acısıyla tatlısı ile 10 yıllık bir yaşam..Güneşli havalarda bahçemde yenilen yemekler, yeğenime bahçeye şişirme havuz koyduğum zamanlar..Kış günlerinde seyredilen filmler, vs..Birden çok duygulandım, biraz sonra bu yaşanmışlıklara sahne olan duvarlara karşılık birkaç kağıt parçası verecekler bana diye düşündüm..Var mı aslında bir bedeli, parayla ölçülebilir mi? Sanmıyorum..Bir vedaydı benimkisi..
Aynı zamanda, kendi duvarlarımın dışına çıkabilme, yeninin heyecanını hissetme de vardı içinde..Heyecan, korku, hüzün..Duygular içimde karmakarışıktı, öyle bir dolanıktı ki tahlil bile edemeyecek kadar..Şimdi duruldum ve daha hazırım yeniye..
Sevgilerimle
*
Yesterday I have sold my house. In the pastry shop in front of the land registry office I had to sit for a while, waiting while sipping my tea..At that time like a movie I saw the days that have passed in
the house that I have sold to a lovely lady..It was not only a house that I have sold..A 10 years long lifetime with its sweet and sour moments..The meals we had in my garden on sunny days, the times I put a plastic pool for my niece in the garden..Movies we have watched on cold winter days etc..I became very emotional..I thought they will give me some paper pieces for my house. Can you put the value in terms of money, is it possible to give value in numbers? I don't think so. It was a farewell for me.
At the same I felt the excitement of being able to go out of my walls, be open to the new.Excitement, fear, sadness..Fears were mixed up in me..They were son entangled that I couldn't analyze anymore..
Now I am peaceful again and ready for the new..
With My Love

Eva Cassidy


33 Yaşında vefat eden sanatçı, yaşamında ünü tanımamış..Ancak ölümünden 2 yıl sonra keşfedilmiş..
Sonra da cdleri yok satmış..Bence müthiş bir ses..
Sevgilerimle

The singer, who died at the age of 33, has never been famous while alive..She is discovered only two years after her death..Afterwards her cd's were sold out..I think it is an amazing voice..
With My Love

18 Temmuz 2012 Çarşamba

Modada Hayvan- Animals in Fashion

Reuters'a teşekkürlerimle
*
With My thanks to Reuter





By Mika



Son iki resim Jess Eaton adlı sanatçının, doğal olarak ölen hayvanları kullanıyor..
Sevgilerimle
*
The last two pictures belong to the artist Jess Eaton. He uses animals, which have died naturally
With My Love

Okyanus Dalgaları - Ocean Waves

Sevgilerimle
*
With My Love

13 Temmuz 2012 Cuma

Trambolin Show

Bende de trambolin var..Acaba?
Sevgilerimle
*
I also have a trambolin..Maybe?
With My Love

12 Temmuz 2012 Perşembe

Israel Kamakawiwo Seni Seviyoruz- We Love You

Israel "Iz" Kaʻanoʻi Kamakawiwoʻole, Honolulu şehrinde doğdu. Ebeveynlerinin evlendiği yer olan Kaimuki'de büyüdü. 11 yaşında büyük kardeşi Skippy ile müziğe başladı. Yaşadığı yerde popüler olan ve Iz'in etkilendiği müzisyenler Peter Moon, Palani Vaughn ve Don Ho'dur.
Gençliğinde, Hilo şehrindeki Hawai Üniversitesinde okumak için ailesi ile Makaha kentine taşındılar. Orada Louis "Moon" Kauakahi, Sam Gray ve Jerome Koko ile tanıştı. Daha sonra kardeşi Skippy ve diğer üçü ile birlikte "Makaha Sons of Ni'ihau" adlı müzik grubunu kurdular. 1976'dan 1980'e kadar 15 başarılı albüm çıkardılar ve Hawai çapında ünlendiler.
1982'de Iz'in kardeşi Skippy Kamakawiwo'ole kalp krizi nedeniyle öldü. Aynı yıl Iz, çocukluk aşkı Marlene ile evlendi ve Brianna "Wehi" adlı bir kızları oldu. Iz, solunum yolu rahatsızlığı sebebiyle 26 Haziran 1997'de, 12:18'de, 38 yaşındayken hayata veda etti. Bu erken ölümün Iz'ın obezite sorunundan kaynaklandığı düşünülmektedir. Kendisinden başka yalnızca iki kişinin eriştiği bir onur olarak, naaşı bir süre Honolulu Capitol Binası'nda ağırlanmıştır. Külleri, Hawai'de bayrakların yarıya indirildiği 12 Temmuz 1997 tarihinde, yaklaşık 10000 kişinin katıldığı büyük bir kutlama eşliğinde Pasifik Okyanusu'na dökülmüştür. Yumuşak sesi ve parçalarını kalbinin derinlerinden söylemesiyle Hawai müziğinin ruhunu en iyi yansıtan sanatçılardan biri kabul edilen Kamakawiwo'ole, ölümünden sonra ününü korumaya devam etmiş, film ve reklamlarda kullanılan müzikleri onun ölümsüzlüğünü tüm sevenlerine ispat etmiştir.

*

Israel "IZ" Kaʻanoʻi Kamakawiwoʻole  May 20, 1959 – June 26, 1997) was a Hawaiian musician.
He became famous outside Hawaii when his album Facing Future was released in 1993. His medley of "Over the Rainbow" and "What a Wonderful World" was subsequently featured in several films, television programs, and television advertisement commercials.
Through his ukulele playing and incorporation of other genres (such as jazz and reggae), Kamakawiwoʻole's music remains a very large influence in Hawaiian music.
Throughout his life, Kamakawiwoʻole was obese and at one point weighed 757 pounds (343 kg; 54.1 st) standing 6-foot-2-inch (1.88 m) tall .He endured several hospitalizations because of problems caused by his obesity.Beset with respiratory and other medical problems, he died in Queen's Medical Center at 12:18 a.m. on June 26, 1997.Kamakawiwoʻole is survived by his widow, Marlene Kamakawiwoʻole, and their daughter, Ceslie-Ann "Wehi".
The Hawaii state flag flew at half-staff on July 10, 1997, the day of Kamakawiwoʻole's funeral. His koa wood coffin lay in state at the state capitol building in Honolulu. He was the third person in Hawaiian history to be awarded this honor, and the only one who was not a government official. Approximately ten thousand people attended the funeral. Thousands of fans gathered as his ashes were scattered into the Pacific Ocean at Mākua Beach on July 12, 1997. The funeral and the scattering of Kamakawiwoʻole's ashes were featured in the official music video of "Over the Rainbow" released posthumously by Mountain Apple Company; as of June 2012, the video as featured on YouTube has garnered over 70 million views.
On September 20, 2003, hundreds paid tribute to Kamakawiwoʻole as a bronze bust of the revered singer was unveiled at the Waianae Neighborhood Community Center on Oʻahu. The singer's widow, Marlene Kamakawiwoʻole, and sculptor Jan-Michelle Sawyer were present for the dedication ceremony
Sesi beni çok duyarlı ve huzurlu bir alan götürüyor..
Sevgilerimle
*
His voice brings me to a very tender and peaceful place..
With My Love

Vazgeçme- Don't Give Up

Halen verebilecek birşeyiniz varsa, vazgeçmeyin..
Siz denemekten vazgeçmediğiniz sürece hiçbir şey bitmemiştir..

Ekzotik Marigold Otel adlı filmde de dendiği gibi;
Herşey sonunda yoluna girer, eğer yoluna girmemişse henüz sonu gelmemiştir..
Sevgilerimle
*
With My Love

11 Temmuz 2012 Çarşamba

Nice Güzel Yıllara Zeynep- Have Many Beautiful Years Zeynep

Bu kızlar seyahati sever, biraraya gelmesi kolay olmaz..Ama geldiklerinde de sohbete doyum olmaz..
Bu sefer Zeynep Hamedi'nin doğumgününü kutlamak için biraraya geldik..Gerçi bir ay geciktik bu sefer:)
*
These girls like to travel a lot and it is not easy to bring them together..But once it happens the conversation is unmissable..This time we came together in order to celebrate Zeynep Hamedi's birthday.Although there is a delay of a month this year:))



Tüm dileklerin gerçekleşsin Zeynepçiğim..
Sevgilerimle
*
May all your dreams come true Dear Zeynep..
With My Love

10 Temmuz 2012 Salı

Kübramız da evlendi- Our Kübra is also married now



Bu da ilk danslarının şarkısı..Ben çok sevdim..
Nice Mutlu Yıllara
Sevgilerimle
*
This was the song of their first dance..I loved it..
We wish you lots of happy years
With My Love

9 Temmuz 2012 Pazartesi

Dubai Adaları- Dubai Islands

Dubai'dan bir ada satın almak isterseniz...
Sevgilerimle
*
If you want to buy an island in Dubai..
With My Love

6 Temmuz 2012 Cuma

Dalai Lama'nın Doğumgünü - Dalai Lama's Birthday



Dalai Lama'nın bu yılki 77. Doğumgünü (6 Temmuz) Dharamsala'da kutlandı..
Dalai Lama's 77th birthday (6 July) has been celebrated in Dharamsala.

Dalai Lama Der ki;
'Kendi içimizde huzura ulaşmadıkça Dünyada huzura ulaşamayız.'
Dalai Lama says:
We can never obtain peace in the outer world until we make peace with ourselves.

Sevgilerimle
*
With My Love

4 Temmuz 2012 Çarşamba

Edward VIII




Edward VIII (1894-1972) babası George V, 20 Ocak 1936'da vefat ettikten sonra İngiltere Kralı olmuştur. Ancak aşkı nedeniyle tahttan kendi isteğiyle feragat etmiştir. Feragat konuşması alttaki gibidir. W.E. adlı filmi izlemenizi öneririm. Tarihin en büyük aşkına Wallis tarafından bakan bir yorum, insanı çok düşündürüyor.Kral tahtını feda etti, ama Wallis neleri feda etti bunu kimse düşünmedi.

'Sonunda kendime ait birkaç kelime edebiliyorum. Hiçbir şeyi geride tutmak istemedim, ama şu ana kadar yasal olarak konuşmam olası olmadı.
Birkaç saat önce Kral ve İmparator olarak son görevimi yaptım ve şimdi York Düşesi olan kardeşim benim yerimi aldı. İlk kelimelerim ona sadakatimi beyan etmek olmalıdır. Ben bunu tüm kalbimle yapıyorum.

Hepiniz tahttan feragat etmemim ardındaki nedenleri biliyorsunuz. Ama sizin, kararımı verdiğim sırada ülke ya da imparatorluğu, 25 yıldır Galler Prensi ve sonrada Kral olarak hizmet veren biri olarak  unutmadığımı anlamanızı istiyorum.
 Ama bana inanmalısınız ki, Kral olarak üstlendiğim ağır sorumlulukları ve yerine getirmem görevleri, sevdiğim kadının yardım ve desteği olmadan gerçekleştirmenin benim için imkansız..
Ve yine şunu bilmenizi istiyorum ki verdiğim karar, sadece ve sadece bana aittir. Bu tamamen benim üzerinde düşünüp karar vermem gereken  bir şeydi. Diğer kararla ilgili en yakın kişi beni son ana kadar farklı yöne gitmem için ikna etmeye çalıştı.
 Ben bunu, nihai olarak herkes için en iyi olacak olan nediri tartarak  hayatımın en ciddi kararı haline getirdim. Rafine özelliklere sahip ve bu ülkenin  sosyal işleri ile ilgili uzun yıllar süren eğitimi ile kardeşimin bilgisinin; benim yerimi, İmparatorluğun gelişiminde herhangi bir sorun veya hasar olmadan devralabiceğinden emin olmam bu kararın zorluğunu bir nebze azalttı..Ve o bana bahşedilmeyen ve birçoğunuz tarafından şevkle izlenen, kıyas kabul edilemeyecek bir kutsama içinde- Eşi ve çocukları ile mutlu bir yuva..


Bu zor günlerde Annem olan Kraliçe Hazretleri ve ailem tarafından bir meydan okumaya maruz kaldım. Tacın bakanları, ve özellikle Bay Baldwin, başbakanımız bana karşı hep anlayışlı oldular.
Onlarla veya Parlamento ile aramda hiçbir zaman yasal bir uyuşmazlık olmadı. Babam  tarafımdan anayasa geleneğinde yetiştirilmiş biri olarak, böyle bir hususun meydana gelmesine izin vermemeliydim.


Galler Prensi olduğumdan beri ve sonra tahta çıktığımda da, yaşadığım yerde ve İmparatorluğun her yerine yaptığım seyahatleri esnasında, her sınıftan insan tarafından son derece nazik tutumla karşılaştım.
Bunun için müteşekkürüm. Şimdi sosyal işlerimdeki görevimdem istifa ediyorum ve üzerimdeki yükü bırakıyorum. Anavatanıma geri dönmem zaman alabilir. Ama her zaman İngiliz ırkı ve İmparatorluğu'nu geleceğini büyük bir ilgiyle izleyeceğim. Kraliyet için, özel bir yerde benim hizmetime gereksinim duyulduğunda, orada olacağım.
Ve şimdi hepimizin yeni bir kralı var. Ona ve onu tabaası olan sizlere tüm kalbimden mutluluk ve refah diliyorum. Tanrı hepinizi korusun!..Tanrı Kralı korusun! Edward VIII- 11 Aralık 1936


Sevgilerimle

 Edward VIII (1894-1972) became King of England upon the death of his father, George V, on January 20, 1936. Due to the love of his life he abdicated the throne on his own will. You can find the speech below. I recommend you to see the movie W.E. The interpretation on the biggest love story in the history from Wallis's point of view. It makes one think. The king sacrificed his throne, but nobody thought about what she had sacrificed.



At long last I am able to say a few words of my own. I have never wanted to withhold anything, but until now it has not been constitutionally possible for me to speak.
A few hours ago I discharged my last duty as King and Emperor, and now that I have been succeeded by my brother, the Duke of York, my first words must be to declare my allegiance to him. This I do with all my heart.
You all know the reasons which have impelled me to renounce the throne. But I want you to understand that in making up my mind I did not forget the country or the empire, which, as Prince of Wales and lately as King, I have for twenty-five years tried to serve.
But you must believe me when I tell you that I have found it impossible to carry the heavy burden of responsibility and to discharge my duties as King as I would wish to do without the help and support of the woman I love.
And I want you to know that the decision I have made has been mine and mine alone. This was a thing I had to judge entirely for myself. The other person most nearly concerned has tried up to the last to persuade me to take a different course.
I have made this, the most serious decision of my life, only upon the single thought of what would, in the end, be best for all.
This decision has been made less difficult to me by the sure knowledge that my brother, with his long training in the public affairs of this country and with his fine qualities, will be able to take my place forthwith without interruption or injury to the life and progress of the empire. And he has one matchless blessing, enjoyed by so many of you, and not bestowed on me -- a happy home with his wife and children.
During these hard days I have been comforted by her majesty my mother and by my family. The ministers of the crown, and in particular, Mr. Baldwin, the Prime Minister, have always treated me with full consideration. There has never been any constitutional difference between me and them, and between me and Parliament. Bred in the constitutional tradition by my father, I should never have allowed any such issue to arise.
Ever since I was Prince of Wales, and later on when I occupied the throne, I have been treated with the greatest kindness by all classes of the people wherever I have lived or journeyed throughout the empire. For that I am very grateful.
I now quit altogether public affairs and I lay down my burden. It may be some time before I return to my native land, but I shall always follow the fortunes of the British race and empire with profound interest, and if at any time in the future I can be found of service to his majesty in a private station, I shall not fail.
And now, we all have a new King. I wish him and you, his people, happiness and prosperity with all my heart. God bless you all! God save the King!
Edward VIII - December 11, 1936
                    With My Love

3 Temmuz 2012 Salı

Dağlar - Mountains

                                  Dağlar bana özgürlük hissi verir..Herşeyin ve herkesin ötesinde..Gökyüzünün sonsuzluğu ile bağlantıda...Umarım bu yolculuğun tadını çıkarırsınız..
Sevgilerimle
*
Mountains give me a sense of freedom. Above everything and everyone. In touch with the infinity of the sky..I hope you will enjoy this journey..
With My Love