28 Kasım 2013 Perşembe

Louise'e Mektuplar - Letters to Louse


Sevgili Louise;
Son yıllarda kadın-erkek ilişkileri üzerinde ciddi tartışmlara oldu, ben de bu sorunla uğraştım. Neden bazı erkekler kendlerine pislikmişler gibi davranan kandınlardan hoşlanıyor? Karşılarına ne kadar düzgün bir kadın gelirse gelsin bu erkekler nezaket ve sevgiyi reddediyorlar. Deniliyor ki, kötü davrnışa maruz kalmış kadınlar özdeğerden yosun olur, ancak erkeklerin özdeğerleriyle ilgili kadınlarla ilgili olduğu kadar geniş kapsamlı bir yaklaşım yok. Sizin bu bu konuya bakış açınız nasıl?

Sevgili Kişi;
Eğer annen sana pislikmişsin gibi davrandıysa, ne yazık ki bu çeşit bir davranış şeklini sevgiyle özdeşleştirirsin. Yetişkin bir birey olduğunda, sana annenin sana davrandığı gibi davranan kadınları ararsın. Düzgün bir kadın seni rahatsız eder ve sevgisiz hissettirir. Aynı şey babaları tarafından çocukluklarında kötü muamele görmüş kadınlar için de geçerlidir. Onlar, fark etmeden kendilerine bu kötü davranış şekilini devam ettirecek erkekleri seçerler.
Bu nedenle affetme çalışması çok önemlidir. Geçmişte olanı onaylamak demek değildir affetmek,
ama kendimizi incinmişlik ve acı hapishanesinden kurtarmaktır. Biliyorum çünkü, kendim uzun zaman kendime acıma ve incinmişlik içinde çok fazla yıl yaşadım. Geçmişi affedene kadar, kendim için iyi bir hayat yaratamadım. İncinmişlik dolu, kendine acıma içindeki düşünceler yaşamlarımızda coşku yaratamaz.
Gördüğün gibi hepimizin başkalarıyla ilişkileri içinde rahatlık alanlarımız vardır. Bu rahatlık alanları gençken oluşurlar. Eğer ebeveynlerimiz bize sevgi ve saygı içinde davrandıysalar, o zaman bu tarz davranışı sevgiyle özdeşleştirdik. Eğer; çoğumuzda olduğu gibi, ebeveynlerimiz bize sevgi ve saygı gösterme becerisine sahip değildiyse, biz bunun eksikliğinde rahat olmayı öğrendik. Bize kötü davranılmasını sevgi ile özdeşleştirdik. Bu tüm ilişkilerimizde bilinçsizce kullandığımız bir kalıp oldu.
Bu fonksiyonel olmayan inanç kalıbı- yani kötü davranılmanın sevildiğimiz anlamına geldiği- cinsiyetten bağımsız olarak bize yerleşir. Ancak kadınlar daha çok farkına varır, çünkü kültürel olarak kadınlar incinebilirliklerini ifade etmek üzere cesaretlendirilirler. Vu bunun sonucu olaral, hayatları işlemediğinde bunu kabul etmek konusunda daha istekli olurlar. Erkekler incinebilirlikleri ile giderek daha çok bağlantıya geçmeye istekli olduklarından, bu değişmektedir. Hepimiz için bir önerme: KALBİMİ SEVGİYE AÇIYORUM.

Louise Hay'in ' Louise'ye Mektuplar' kitabından alıntıdır.

Sevgilerimle

*
Dear Louise;
There has been a serious debate in recent years about man/woman relationships, and I have pondered this problem myself. Why do some men like women who treat them like dirt? No matter what nice person comes along, these men find some excuse to reject kindness and love. It has been said that mistreated women lack self-esteem, yet men's self -esteem is not as widely addressed as women's. What is your view on this?

Dear One;
If your mother treated you like dirt, then unfortunately you would associate this treatment with love. When you grow up you look for women who will treat you as your mother did.A nice woman would make you feel uncomfortable and even unloved. It is the same with women who were abused by their fathers during childhood. They often unconsciously gravitate toward a man who will continue this abuse.
This is why forgiveness work is so important. It is not to say that what happened in the past was okay, but to free ourselves from being in a prison of resentment and bitterness. I know I had far too many years of living in self-pity  and resentment. It wasn't until I could forgive the past that I could begin to create a good life for myself. Resentful, self-pitying thoughts cannot create joy in our lives.
So you see we all have comfort zones in our relationships with others. These comfort zones are formed when we are young. If our parents treated us with love and respect, then we came to associate this type of treatment with being loved. If, as for many of us, our parents were unable to treat us with love and respect, we learned to be comfortable with this lack. We associate being treated badly with being loved. This becomes the pattern we use unconsciously in all our relationships.
This dysfunctional belief pattern- that being treated badly equals love-is not exclusive to either gender.
However it is more widely recognized in women because, culturally, women are encouraged to express vulnerability and are, as a result, more willing to admit when their lives are not working. This is changing, however, as more and more men become willing to reconnect with their vulnerability. An affirmation for all of us is: I OPEN MY HEART TO LOVE.

From Letters to Louise - Louise Hay

With My Love

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder