13 Eylül 2014 Cumartesi

Stefano D'Anna'ya İthafen - A Tribut to Stefano D'Anna



Bugün günümüzün en değerli filozoflarından biri Stefano D'Anna Hakkın rahmetine kavuştu. Tarnrılar Okulu adlı kitabı Dünyada milyonlara ulaşmış bir yazar, kişileri rüyalarına gerçekleştirme gücü veren bir ilham perisi.Kendisini şahsen tanıma fırsatım oldu, onun Türkiye'deki sağ kolu arkadaşım Nehir'in özenli, detaylı, titiz çalışmaları ile Türkiye'de özellikle çok kişiye ulaştı..Prokovatif bir insandı. Toplum koşullanmaları içinde sorgulanmayan, konuşulmaya cüret edilmeyen konuları sohbetlere ilk andan itibaren katardı. İnsanların içinde uyuyan kaplanları canlandırır, tutkularını tekrar hissetmelerine vesile olurdu. Çok zeki ve ifadesi güçlü bir insandı.Konuları en derin katmanlarına kadar enine boyuna irdeler ve herkesin anlayabileceği şekilde sunardı. Kişileri derin uykularından bir daha dönmemek üzere uyandırırdı..Değerli bir düşünür, hayatı zenginleştiren nadide ruhlardan biriydi..

 Ona ithafen onun yazılarından birini paylaşıyorum bugün....

Sevgilerimle..

Kendini Özünde Sev

....Görünen o ki, hazır olmayan insanlar için kendini özünde sevmek, diğer tüm sıradan insanların içinde yaşadığı kaygı, ve daimi kargaşa durumuna kıyasla, hiçbir şeyin ve hiç bir heyecanın olmadığı can sıkıcı bir durumdur. Ancak, içinde kendisine karşı berrak ve net bir sevgi besleyen bir insan için her şey tam zamanında gerçekleşmektedir ve hatta Dünyanın bu karmaşası - her şeyin, görünürdeki isyankar ve birlik oluşturmaktan kaçınan anarşisi hali- bile onun gözünde daha yüksek bir bütünlük seviyesine doğru ilerleyen bir birleşme hareketi olarak belirir.

Yoksulluk zihinsel bir hastalıktır. Yoksulluğu refaha, zorlukları daha gelişmiş bir anlayışa, engelleri daha ileri bir anlayışa dönüştürecek olan şey sadece Düş'tür. Düşleyen bir insan, bir kuruluş ya da bir ülke yoksul olamaz. Yalanı ve kendini balatama eğilimini alt eden bir kimsenin, kendini özünde seven bir kişinin, dışarıdan gelecek herhangi bir yarfım rayışında olmasına gerek yoktur. O, çözümün kendisidir ve hem kendisi, hem diğerleri için yapmanın gücüne sahiptir.

Dünyanın sizin yardımınıza ihtiyacı yok, ancak ciddi bir biçimde sizin değişiminize ihtiyacı var ve esas değişim kendini sevmekle başlar.......

Agenda & Diary For Dreamers'dan alıntıdır..

*

Today one of our temporary most valuable philosophers Stefano D'Anna passed away. His novel 'The School Of Gods' has reached millions of people around the World, he was an inspiring muse for people to help them achieve their dreams.  I had the privilege to personally know him. Especially in Turkey thanks to the dedicated, caring and perfectionist efforts of my dear friend Nehir he reached lots of people. He was a provocative soul. He used to throw topics, which are not easily questionable or need courage to talk about into conversations. He awakened the sleeping tiger in people and made them feel their passion again. He was very smart and was diligent in speech. He would analyze topics layer by layer up into their deepest core and could explain them in a way, which everybody could understand. He awakened people from a deep sleeping state in an irreversible way. He was a valuable thinker and he was one of the rare souls, who made life richer.

I would like to share a part of one of his articles in tribute to him today..

With My Love

Love Yourself Inside

For unprepared people, loving oneself inside looks like a quite boring condition, in which it seems that nothing happens and excitement is missing compared to the state of apprehension and constant turmoil in which ordinary men live. But for a man who remains lucid and firm in loving himself inside, everything is punctual and even the confusion of the World- the anarchy where everything is apparently rebelling and trying to escape from composing itself to unity- appears to be a movement of fusion, towards a higher level of integrity.

Poverty is a mental illness. Only the 'dream' can change poverty into prosperity, difficulties into understanding, obstacles into intelligence. A man, a corporation, a nation who dreams can never be poor. He who has defeated lie and self-sabotage in himself, who loves himself inside, has not to look for any external help. He is the solution and has the power of doing for himself and others.

The world doesn't need your help, but desperately your change and main change is loving yourself..

Excerpt from an article in ' Agenda & Diary for Dreamers'

With My Love

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder