21 Eylül 2017 Perşembe

İçsel Çalışma Yolculuğunu Önerir Misiniz?


Kişisel gelişim yoluna bir seminer veya bir seans ile giren biri, müthiş bir vecd hali yaşar. Bu harika atılım büyüleyici ve etkileyicidir.  Hayatında güzel bir dönüşüm yaşar, yaşadığı aşkınlık halini tekrar tekrar deneyimlemek ister, bu nedenle bir sonraki seminer, bir sonraki seans ne olabilir diye araştırır.  Hayat ile ilgili çözümü bulduğunu düşünür ve o kadar etkilenir ki, etrafındaki herkesi kendi seçtiği bu yola girmeye ikna etmeye çalışır. Tek doğru ve kurtarıcı yolun bu olduğunu düşünür ve çevresi tepki gösterip karşı çıkarsa da bozulur.
Ancak burada dengeyi kaçırıp bir seminerden diğerine gitmek, bağımlılık yoluna girmek olasıdır.
Seminerin hayata geçmesini bekleyip, hazır olunca bir sonraki seminere, seansa gitmek daha çok fayda almanızı sağlayacaktır.
Belki birçok kişi için eksik olan, tamamlayıcı olan içsel bir çalışma olabilir. Ama bu herkesin yolu değildir.
Bazı insan, doğal olarak dengeli bir haritayla doğar ve yetişir. Hayat içinde ilerlerken, içsel çalışmasını da doğal içgüdüleri ile yapar. Belki yürüyüş yaparak, belki müzik dinleyerek,belki de işten geldiğinde sessiz bir kanepenin üzerine uzanarak. Yapısı da çok karmaşık değildir. Ve ek bir çalışmaya ihtiyaç duymaz, hatta duyanları da anlamaz.
Tabii burada, bahsettiğimiz kendinden kaçan kişiler değil. Kendiyle, yüzleşmekten, derinleşmekten korkup çeşitli bahanelerle kaçanlar var. Onları özellikle ikna etmek isteriz, zira onlar kendini iyileştirmedikçe, farkındalıkları düşük kaldıkça etrafındakilere zarar verirler. Biz de bize zarar vermelerini istemediğimiz ve baş edemediğimiz için onları seminere göndermeye çalışırız. Onlar ise bulundukları yerden memnundur, çevreyle olan ilişkileri onlara fayda sağlıyordur. Dolayısıyla direnir ve gitmek istemezler. Gitseler bile, sizin değişmesini istediğiniz şeyi ortaya koymazlar..Kendilerince önemli olan başka bir şeyin üstünde çalışırlar..
Size de hayatla ilgili memnuniyetsizliklerini anlatmaya devam ederler. Çünkü bundan beslenirler. Hatta sizin onları kurtarma ilginizden beslenirler. Karşılıklı sonu gelmeyen bir oyunun içine çekilmiş bulursunuz kendinizi..
Burada olan aslında sizin karanlık yanınıza ışık tutulmasıdır. O kişinin temsil ettiği konu ne ise sizin için, siz de onunla yüzleşmeye hazır değilsiniz demek ki. Kendinizi dönüştürmek yerine onun dönüşmesini istiyorsunuz. Atılması gereken adımları atmamakta direniyorsunuz demek ki..
Belki de atmaya hala hazır değilsinizdir. Ve oyuna devam etmek sizin de hoşunuza gidiyordur.
Bunda yanlış birşey yok.. Keyfini çıkarın..
Kimisi için de doğru zamanda gelmiş doğru mesajcı olursunuz. Dediğinizi yapar ve çok fayda sağlarlar. Burada da dikkat edilmesi gereken husus, kişinin kendi gücünü size vermesini kabul etmemeniz. Çünkü artık sizi kurtarıcısı olarak görebilir ve herşeyi size sorabilir.
Kısaca bir semineri önerirken iç sesinizi dinleyin, konuşma rahat ve kolay bir şekilde akarsa o kişi için doğru mesajı veriyorsunuz demektir. Yok, konuşma engelli bir koşuya benziyor ve mesajınızı duyurmak için zorlanıyorsanız, o kişi için doğru mesaj ve zaman değildir. Ya da siz temiz ve saf bir enerjiyle mesajınızı iletmiyorsunuz. Dikkat edin, içinizde herhangi bir öfke, zorlama, haklılık enerjisi taşıyor musunuz? Bunlar karşı tarafı uzaklaştıracaktır..
O zaman da siz mesajı vermeye hazır değilsiniz demektir..
Hepimiz bir yolculuktayız ve büyüyoruz her an. Güzel olanı da bu zaten..
Sevgilerimle..


3 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanlamasi kendi açimdan inanilmaz. Cok guzel, cok dogru, hem de sevgi dolu bir yazi. Tebrik ederim Ayse Hanim. Sevgiler.

      Sil
    2. çok teşekkür ederim. Sevgiler <3

      Sil