31 Ocak 2012 Salı

Bugüne Kadar - Until Today

Ben bu kitabı çok severim. Her gün için ayrı bir mesaj okuyabilirsiniz. Artık tarihleri takip etmiyorum. O günkü mesajımı rastgele açtığım bir sayfada buluyorum..Bugün hangi sayfayı mı açtım?..

Hoşuma gitmeyen acıyı unutamayacağımı veya gömemeyeceğimi fark ettiğimde daha fazla bir anlayış kazanırım..
Bazı şeyleri unuttuğumuza inanırız ve başka şeyleri de hatırlamamayı seçeriz. Gerçek şu ki ikisi de aynıdır aslında..Bir olayla yüzleşmeye hazır olmadığımız zaman, ya da önemsiz olduğunu karar verdiğimiz zaman, o olayı aklımızdan çıkarırız.
Buna unutma deriz. Daha doğru kelimelerle ifade edersek, biz olayı hatırlamamayı seçeriz.Bu bilinçli veya bilinçsizce olsa da, bir seçimdir..
Unutma, acıdan kaçmak veya acıyı yok etmek için kullandığımız bir savunma mekanızmasıdır. Taahhütlerimizi yerine getirme konusunda başarısız olduğumuzda kullandığımız bir kaçınma mekanizmasıdır. Zaman zaman enerjimizi aşağıya çeken insanlara ve olaylara karşı kalkan olarak seçeriz unutmayı..Bazen de bir başkasını korumak adına unutmayı seçeriz. Her ne şekilde adlandırırsak adlandıralım ve her ne zaman olursa olsun, unuttuğumuz şeyler aynı zamanda kaçındığımız şeylerdir de..
Genel olarak bir başka şeyi gerçekleştirmek için verdiğimiz taahhüdü yerine getirmek için, istediğimiz şeyi unutma noktasına getirene kadar kendimizi kaptırırız. Gerçekten sizin için önemli olan şeyleri pek de unutmazsınız aslında..Stres veya baskı altındayken unutkan olursunuz..Soru şu ki, nedn kendinizi bu kadar zorluyorsunuz? Acaba kendinizi unutmak istediğiniz şeyleri düşünmekten alıkoymak için mi bu kadar meşgul kılıyorsunuz? Evet, unutmak insana özgü bir şey..Ama ilahi olana özgü değil..Gerçek şu ki, unutamayacak kadar ilahi varlıklarız..Sizde unutmayı seçtiğiniz şeylerle baş edebilecek kadar ilahi bir güç var..
Bugüne kadar, olayları hatırlayıp başedebilme yeteneğinizin farkında olmamış olabilirsiniz. Sadece bugün için , kendinizle ilgili herşeyi hatırlamaya kendiniz adayın..Hatırladıkça, kendinizle ilgili herşeyi onurlandırmak için kendinize söz verin..
Bugün hafıza hesabımı açmaya ve oradan beni onurlandıran şeyleri çekmeye veya hesapta tutmaya kendimi adıyorum..
Sevgilerimle
*
I will gain more undersatnding when I realize..I cannot forget my pain or bury what is unpleasant.
There are some things we believe we have forgotten and others we choose not to remember. The truth is these are one and the same. When we are not ready to face a situation, or if we believe it is unimportant, we put it of our minds. We call it forgetting.Abetter choice of words would be, we choose not to remember it. The choice may be conscious or unconscious, but it is a choice.
Forgetting is a defense mechanism we use to eliminate or avoid pain. It is an escape route we use when we fail to honour our commitments. At times, we choose to forget in an effort to protect or defend ourselves from those things and people that drain our energy. In some cases, we choose to forget to protect someone else. Whatever we choose to call it or whenever we do it, chances are the things we forget are also the things we want to avoid.
It is quite common to get caught up in doing something to the point of forgetting you have made a commitment to do something else. It is more common that you rarely forget the things that are important to you. When you are stressed or pressured, you are likely to forget. The question is, why are you pushing yourself? Is it possible that you are keeping yourself so busy to avoid thinking about the things you really want to forget? Yes,to forget is human, but it is not divine. The truth is, we are to divine to forget. You also have the divine power to move through all the things you would rather not remember.
Until today, you may have been unaware of your ability to remember and deal with all things. Just for today, be devoted to remembering all there is to know about you..As you remember, make a commitment to honour everything about you.
Today I am devoted to opening the bank of my memory to make withdrawals and deposits that honour me!
With My Love

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder