26 Temmuz 2013 Cuma

Aşk - Falling in Love




Zamanımızdaki yorumuyla belki de en büyük yanılsama.  Bir filim seyredersin, son derece hoş bir kadın, son derece yakışıklı bir erkek, ilk başta yanlış anlaşılmalar, sonrasında tatlı romantik jestler ve nihayetinde birbirine açılma..Büyük bir aşk..İçin kaynar, işte ben de böyle şeyler yaşamak istiyorum dersin.
Hep o ilk anların büyüsünü, hormonların keyifli dansını arar durursun..Sonra birine rastlarsın..İlk başta harika bir paket görürsün, aradığın gibi. O pakete hayalindeki kişiliği yapıştırırsın, iyi bir oyun arkadaşın varsa, o da bu hayali bir süre besleyebilir. Herkes kendi kafasındaki kişiyi görür ve bilinmeyen, ifade edilmeyen ne kadar çoksa burada kalmak o kadar kolay olabilir.
Vietnam Savaşı’ndan sonra, Amerikalı askerler bir çok Vietnam’lı kadınla evlenip yuvalarına dönüyor..Kadınlar İngilizce’yi sökmeye başlayıp, konuştukça boşanmalar artıyor. Neden? İluzyonlar yıkılıyor.
Gerçek aşkı yakalayıp, yakalamadığın, tam da bu noktadan sonra başlıyor. Aranızda sorunlar, çatışmalar başladığında, kendi derinliğine inip tüm kırılganlığınla, karşı tarafı suçlamadan kendini ifade edebiliyor musun? Karşı taraf da sana alan tutarak seni dinleyebiliyor mu? O da aynı şekilde tepki vermeden, kendi derinliğinden cevap verebiliyor mu? Birlikte büyüyor musunuz? Birbirinizin ve kendinizin derinliklerini keşfedebiliyor musunuz? Bunun için yeterince güven ve adanmışlık var mı? Hem bir arada, hem de özgür olabiliyor musunuz?
Yaşamda, ilişkide ilerledikçe, hep ortanıza yeni bir top atılacak, her seferinde yeniden bu yüzleşmeyi yaşayabilecek misiniz? Açık kalabilecek misiniz? Dürüst kalabilecek misiniz?
İşte bunlar belirleyecek aşkını, sevgini..
Aşk yolculuğu, her ikinizin de içinde, gerçek benliğinize ait olmayan ne varsa yakma yolculuğudur. Dantel gibi gibi ince ince işlene işlene..
Hazır mısın yanmaya? Sen hazırsan, aşkın seni bulur..
Bunun dışındaki herşey sahtedir, iluzyondur, gerçek ortaya çıktıkça çatırdamaya, kırılmaya, donmaya başlar..Kandırma kendini..



Sevgiler

*
In it's temporary interpretation maybe it is the biggest illusion. You watch a movie..A very beautiful woman, an extremely handsome man, in the beginning some misunderstandings, followed by romantic gestures and finally opening up..A big love story. Something inside you bubbles, and you think exactly this is what I also want to have in my life.
You will always be after the first magical moments and the enjoyable dance of the hormones. Than you meet someone.In the beginning you will see an amazing package, just the way you want to be. You put the personality of  your dreams into this package. If you have a good co-player, this person can feed your dream for a while. Everyone will see the person in their minds, the more things remain unknown, unexpresses the more it is easier to stay in this stage.
After the Vietnamese War, lots of American soldiers marry locals and go back to their countries. When the women start to speak and understand English, the divorces increase. Why? Illusions are broken.
It is exactly this moment, that will tell you whether you have found real love or not? When the problems, conflicts between the two of you start to happen, are you able to go deeper into yourself and express your self from a vulnerable place without blaming the other? Does your partner hold space for this and listen to you? Can your partner also go deep inside him/herself, answer from that space? Are you growing together? Are you able to discoverg each other's and your own depths? Is there enough trust and commitment for this? Can you stay together but give each other enough freedom?
While moving on in life and in the relationship, there will be always a new ball thrown in between you, are you willing to face each new challenge? can you remain open? Can you remain honest?
This will be the measure for your love.
The journey of love, is a journey towards burning whatever is not belonging to your true essence..
Like lace, patiently and little by little.
Are you ready to burn? If you are ready love will find you.
Everything else is fake, is an illusion..It will break, it will shatter, it will freeze in time..
Don't fool yourself.

With My Love



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder