27 Temmuz 2013 Cumartesi

Yogaia Göktürk

Bu kiş, yeni ve harika bir yoga merkezi açıldı Göktürk'te.. Bir süredir keyifle gidiyorum..Sevgili Elif Büker'in güzel bir yaratımı..Gerçekten çok değerli yogilerle çalışma yarıcalığı içindeyiz. Örneğin Berra Sertel muhteşem..
*
This winter a new and wonderful yoga center has been opened in Göktürk. I am enjoying going there since a while. It is a wonderful creation by Elif Büker. We really have the privilege to work with valuable yogis. For example Berra Sertel is gorgious.



Yogaia'nın bence vazgeçilmez simalarından biri de Monsielle Cihan Bey.. Yoga öncesi mutfak sohbetlerinin yeri ayrı..
*
One of the indispensable features of Yogaia is Monsielle Cihan Bey..I would not like to miss the chats in the kitchen, before starting yoga..

Sevgilerimle
*
With My Love

26 Temmuz 2013 Cuma

Aşk - Falling in Love




Zamanımızdaki yorumuyla belki de en büyük yanılsama.  Bir filim seyredersin, son derece hoş bir kadın, son derece yakışıklı bir erkek, ilk başta yanlış anlaşılmalar, sonrasında tatlı romantik jestler ve nihayetinde birbirine açılma..Büyük bir aşk..İçin kaynar, işte ben de böyle şeyler yaşamak istiyorum dersin.
Hep o ilk anların büyüsünü, hormonların keyifli dansını arar durursun..Sonra birine rastlarsın..İlk başta harika bir paket görürsün, aradığın gibi. O pakete hayalindeki kişiliği yapıştırırsın, iyi bir oyun arkadaşın varsa, o da bu hayali bir süre besleyebilir. Herkes kendi kafasındaki kişiyi görür ve bilinmeyen, ifade edilmeyen ne kadar çoksa burada kalmak o kadar kolay olabilir.
Vietnam Savaşı’ndan sonra, Amerikalı askerler bir çok Vietnam’lı kadınla evlenip yuvalarına dönüyor..Kadınlar İngilizce’yi sökmeye başlayıp, konuştukça boşanmalar artıyor. Neden? İluzyonlar yıkılıyor.
Gerçek aşkı yakalayıp, yakalamadığın, tam da bu noktadan sonra başlıyor. Aranızda sorunlar, çatışmalar başladığında, kendi derinliğine inip tüm kırılganlığınla, karşı tarafı suçlamadan kendini ifade edebiliyor musun? Karşı taraf da sana alan tutarak seni dinleyebiliyor mu? O da aynı şekilde tepki vermeden, kendi derinliğinden cevap verebiliyor mu? Birlikte büyüyor musunuz? Birbirinizin ve kendinizin derinliklerini keşfedebiliyor musunuz? Bunun için yeterince güven ve adanmışlık var mı? Hem bir arada, hem de özgür olabiliyor musunuz?
Yaşamda, ilişkide ilerledikçe, hep ortanıza yeni bir top atılacak, her seferinde yeniden bu yüzleşmeyi yaşayabilecek misiniz? Açık kalabilecek misiniz? Dürüst kalabilecek misiniz?
İşte bunlar belirleyecek aşkını, sevgini..
Aşk yolculuğu, her ikinizin de içinde, gerçek benliğinize ait olmayan ne varsa yakma yolculuğudur. Dantel gibi gibi ince ince işlene işlene..
Hazır mısın yanmaya? Sen hazırsan, aşkın seni bulur..
Bunun dışındaki herşey sahtedir, iluzyondur, gerçek ortaya çıktıkça çatırdamaya, kırılmaya, donmaya başlar..Kandırma kendini..



Sevgiler

*
In it's temporary interpretation maybe it is the biggest illusion. You watch a movie..A very beautiful woman, an extremely handsome man, in the beginning some misunderstandings, followed by romantic gestures and finally opening up..A big love story. Something inside you bubbles, and you think exactly this is what I also want to have in my life.
You will always be after the first magical moments and the enjoyable dance of the hormones. Than you meet someone.In the beginning you will see an amazing package, just the way you want to be. You put the personality of  your dreams into this package. If you have a good co-player, this person can feed your dream for a while. Everyone will see the person in their minds, the more things remain unknown, unexpresses the more it is easier to stay in this stage.
After the Vietnamese War, lots of American soldiers marry locals and go back to their countries. When the women start to speak and understand English, the divorces increase. Why? Illusions are broken.
It is exactly this moment, that will tell you whether you have found real love or not? When the problems, conflicts between the two of you start to happen, are you able to go deeper into yourself and express your self from a vulnerable place without blaming the other? Does your partner hold space for this and listen to you? Can your partner also go deep inside him/herself, answer from that space? Are you growing together? Are you able to discoverg each other's and your own depths? Is there enough trust and commitment for this? Can you stay together but give each other enough freedom?
While moving on in life and in the relationship, there will be always a new ball thrown in between you, are you willing to face each new challenge? can you remain open? Can you remain honest?
This will be the measure for your love.
The journey of love, is a journey towards burning whatever is not belonging to your true essence..
Like lace, patiently and little by little.
Are you ready to burn? If you are ready love will find you.
Everything else is fake, is an illusion..It will break, it will shatter, it will freeze in time..
Don't fool yourself.

With My Love



24 Temmuz 2013 Çarşamba

23 Temmuz 2013 Salı

Cızır Cızır Bir Hayat - A Life That Sizzles



'Öyle bir hayat istiyorum ki , cızır cızır olsun, patlasın ve beni yüksek sesle güldürsün. Ve hayatımın sonunda ve hatta yarın; hayatımın bir toplantılar koleksiyonu, teneke kutular, yerine getirilmiş görevler, yemek tarifleri ve bulaşıklardan ibaret olduğunun farkına  vardığım bir yerde olmak istemiyorum. Soğuk mandalinalar yemek istiyorum, arabamın pencereleri açıkken yüksek sesle şarkı söylemek istiyorum, pembe ayakkabılar giymek ve tüm gece gülerek uyanık kalmak istiyorum ve duvarlarımı tam şu an gökyüzünün rengi nasılsa o renge boyamak istiyorum. Sert çarşaflar üzerinde uyumak, partiler düzenlemek ve olgun domatesler yemek istiyorum..Ve o kadar iyi kitaplar okumak istiyorum ki beni olduğum yerde zıplatsınlar ve her günümü Tanrının içten kahkahalar attığı şekilde yaşamak istiyorum. Ve Tanrının;  hayatı , bu hediyenin değerini bilen birine verdim mutluluğu içinde olduğu şekilde yaşamak istiyorum.'
- Shauna Niequist, Cold Tangerines: Günlük Hayatın Sıradışı Tabiatını Kutlamak
Sevgilerimle

*

I want a life that sizzles and pops and makes me laugh out loud. And I don't want to get to the end, or to tomorrow, even, and realize that my life is a collection of meetings and pop cans and errands and receipts and dirty dishes. I want to eat cold tangerines and sing out loud in the car with the windows open and wear pink shoes and stay up all night laughing and paint my walls the exact color of the sky right now. I want to sleep hard on clean white sheets and throw parties and eat ripe tomatoes and read books so good they make me jump up and down, and I want my everyday to make God belly laugh, glad that he gave life to someone who loves the gift.”
― Shauna Niequist, Cold Tangerines: Celebrating the Extraordinary Nature of Everyday Life
With My Love

18 Temmuz 2013 Perşembe

İlişki-Siz'den İlişki Biz'e ..

İLİŞKİ-SİZ'den İLİŞKİ-BİZ'e

Ayşe Padipada Kızılöz ile İLİŞKİLERE YENİ BİR BAKIŞ


23 Temmuz Salı saat 19.30 / 22.00
ücret: 50 TL
Lütfen isim yazdırınız.






'Doğru Kişi yoktur. Doğru sen vardır'..Krishnananda
Şu an ilişkilerinizde bulunduğunuz yer neresi?
Ya olmak istediğiniz yer neresi? Bu iki nokta arasında fark mı?
Eğer cevabınız evet ise,  gelin bu akşam çalışması ile birlikte bir yolculuğa başlayalım.

·         Kendimizi daha iyi tanıyalım..
·         Ne istediğimizi anlayalım..
·         İlişki sanatını öğrenme yolculuğunda bir adım atalım..
·         Daha derin büyüme ve meditasyona götüren ilişki teknikleri öğrenelim..
·         'Hot Seat (Sıcak Koltuk)' u deneyimleyelim..


 Ayşe Padipada Kızılöz kimdir?

                     

Istanbul'da soğuk bir kış gününde doğan Ayşe Kızılöz, babasının görevi nedeniyle 2 yaşından itibaren her 4 yılda bir şehir değiştirererk büyümüştür. Çocukluğunu Frankfurt, Istanbul, Amsterdam ve Ankara şehirlerinde değişik kültürler içinde geçirmiştir. Daha sonra Istanbul (Erkek) Lisesi ve İTÜ İşletme Mühendisliği bölümlerini başarıyla tamamlamıştır. İş hayatına Turist rehberliği yaparak başlamış, sonrasında otelcilik, bankacılık, konsolosluk gibi kurumları deneyerek geniş bir deneyim yelpazesiyle devam etmiştir.?2004 Yılından beri kardeşi ile ortak olarak bir turizm şirketine sahiptir. 2001 Yılından itibaren yoğun olarak çeşitli enerji çalışmaları, kişisel gelişim seminerlerine katılmakta olup, 2006 yılından beri de Vernon Frost tarafından verilen labirent seminerlerini organize etmektedir.

?Katıldığı eğitimlerden bazıları : Prisma, Rainbow seminerleri (Yossi Mutzafi ile), Labirent seminerleri (Vernon Frost ile), Transformal Nefes ( Joost Maaijvis), inversion therapy (Steve Rother), Yeniden bağlantı ( Eric Pearl), Learning Love (Krishnananda, Amana), Primal ve Tanra (Premartha- Svarup), Aile sergileri (Bert Hellinger ile, Halise Baydar, Göksel Karabayır ile ve Premartha Svarup ile), You Can Heal Your Life ( Patricia Crane, Rick Nichols ile), Light Grids (Damien Wynne), Bir Dilek Tut (Gahl Sasson), Acces Consciousness (Steve Comer), Vedanta (James Swartz), Mucizeler Kursu (ACIM), Oneness of Being (Vernon Frost ile)....

Eğitmenlik sertifikaları: Vernon Frost (Oneness in Being 2013), Patricia Crane - Rick Nichols (Louise Hay ..You Can Heal Your Life 2002), Krishnanda ve Amana ( The Learning Love Training 2010-2011), Steve Rother ( Inverse Wave Therapy 2007), John Seymour (Organisational NLP 2003)..

http://aysekiziloz.blogspot.com/

KUANTUM ATILIM

AYŞE PADİPADA KIZILÖZ İLE BİREYSEL SEANSLAR


Uzun yıllardır süren kendimi tanıma, derinleşme, yenilenme yolcuğumda bir hayli yol aldım. Edindiğim bilgiler, farkındalıklarım, paylaşımlar, verdiğim seanslarla ve çok değerli hocalarımla etkileşimlerimle doldum..Ve bu birikimi hayata geri sunmak üzere, sizlerle paylaşmak üzere seans ve seminerler vermeye başladım.

"Healing may not be so much about getting better, as about letting go of everything that isn't you - all of the expectations, all of the beliefs - and becoming who you are." - Rachel Naomi Remen
'İyileşme, daha iyiye gitme olmayabilir, daha çok size ait olmayan herşeyin bırakılmasıdır-tüm beklentilerin, tüm inançların bırakılıp gerçekte kim olduğunuzu yaşamanızdır.' Rachel Naomi Remen

Seanslarda ne mi yapıyorum?  Kişinin ihtiyacına göre ; labirentte öğrendiğim Sofroloji  tekniği , ya da kendi sentezim olan yeniden bağlantı, nefes, nlp karışımı olan Kuantum Atılım adını verdiğim bir süreç, biraz reiki, konuşma ile farkındalık sağlayarak, ya da hepsinin değişik oranlarda sentezi şeklinde yapıyorum..Kişinin kendi içindeki iyileştirme gücünü harekete geçirmek , alan tutmak ve farkındalık yaratmak amacım..Hayatınızın istediğiniz gibi gitmeyen, blokaj içeren alanları üzerinde çalışıyoruz. Bir çeşit regresyon ile geri giderek, size hizmet etmeyen duygu, düşünce ve inançları bulup ayıklıyoruz. Yeniyi ekip, arzuladığınız tohumların filiz vermesi üzerine çalışıyoruz..


BİLGİ PAYLAŞIM DERNEĞİ
Adres: Mete Cad. Park Apartmanı No:24/5
Taksim / İstanbul Tel : 0212 245 29 42 / 0532 612 85 17
www.bilgipaylasim.org
explorer@superonline.com

Cesaret edin ve Değiştirin - Dare

Sevgilerimle
*
With My Love

12 Temmuz 2013 Cuma

Yalnızlık - Loneliness


Yalnızlık..Bir çok kişinin farkında olarak veya olmayarak işinden çıkamadığı bir duygu..Kimimiz insan toplulukları arasında yalnız, kimimiz ikili ilişkilerde yalnız..Kimimiz bir bağımlılık içinde, alkol, uyuşturucu, seks gibi kaçınmak için o derindeki yalnızlık duygusundan..

Bence dışarıdaki objeler, bizi oyalayarak geçici olarak bu hissi unuttursalar da, hem kendilerine giderek daha çok bağımlı yapıyorlar, hem de çözüm sunmuyorlar. Bunu neye benziyor biliyor musunuz? Çok susuzsunuz, cola içiyorsunuz. Geçici susuzluğunuzu unutuyorsunuz, ama o tadın keyfi bir kere gitti mi, susuzluk daha büyük bir arzuyla geri geliyor ve siz daha çok cola içiyorsunuz..

Bence aslında özünde tek tür bir yalnızlık var..O da ruh, kalp, beden, zihin bütünlüğünden kopmak..O derin özlem, insanın kendi özüne, kendi özünden yaşamaya duyduğu bir özlem..Hiç bir obje işte bunun yerini tutamaz..

Yalnızlık hissedildiğinde herhangi birşey ile bastırmak yerine, tamamen gelip geçici bir his olgusu ile, insanın bir durup o duyguya alan tanıyıp, tamamen içinden geçmesi yardımcı olur.. Üstü kapatılamaz, bastırılamaz..İlk bulduğu fırsatta hortlar zira..Ve sizi onu bastırmak için kullandığınız objeye giderek daha bağımlı kılar..

Herkesin özünden yaşadığı bir yaşam dileğiyle..

Sevgilerimle

*
Loneliness..An emotion, which is an unresolved issue for most of us. Some of us feel alone amidst the crowds, some of us feel lonely being in a love relationship. Some of us try to run away from a deep sense of loneliness by having an addiction, like alcohol, drugs, sex..

In my sense objects outside are keeping us busy and therefore make us forget this feeling for a while. And they make one more and more dependent on themselves, while not offering any solution. Do you know , what this looks like? Let's say you are thirsty..You long for water..You drink a coke..You forget you thirst and enjoy the taste of coke for a while. But after this taste is gone, your thirst comes back, even more emphasized and you start to drink another coke..

Actually there is only one kind of loneliness: to be separated from the integrity between your soul, your heart, your mind and body..The deep longing is for your essence..For a life unfolding from your true essence. None of the objects can be a replacement for this..

If you feel lonely instead of suppressing it with something, one should know it is sense that will go away..And therefore stay with it contain it..In this way you can go beyond it..You can not suppress or topped off. The first possible gap it will come out again..And it will make you more addicted to the object you are using not to feel it..

I wish everyone a life unfolding from their essences..

with My Love


9 Temmuz 2013 Salı

Korku ve Paniği Yen- Conquer Fear and Panic

Youtube açıp, ilk captions düğmesini seçin..Oradan da translate captions düğmesinden Türkçe'yi seçip izleyebilirsiniz..
Sevgilerimle
*
With My Love