2 Temmuz 2014 Çarşamba

Daha Derine..To Go Deeper



.. Ve bir gün biri gelir..Her zaman alıştığınız güvenlik sınırları içindeki yaklaşımınıza izin vermez. Daha derinde içinde neler oluyor diye sorar ve pes etmez. Size kendinizi açmanız için yeterli güven ve alanı sağlar.. Hiç yaşadınız mı?
Ben bunu deneyimleyecek kadar şanslı oldum. Ve o güvenlik sınırlarını o kadar uzun süredir korumuşum ki, ardındakini ben bile tanımaz olmuşum. Aslında ne hissediyorum, ne var içimdeyi bulmam zor oldu. Yoğun bir duygu seli, çok şeyi içeren..Ama söze dökmekte, kendimi anlamakta zorlandığım. Ancak oradan çıkıp mesafe aldığımda, uzaktan baktığımda daha net görebildiğim..
Sevgi, mutluluk gibi güzel duyguların içine bulanmış utancım, korkularım, güvensizliklerim. Hepsi içiçe geçmiş öyle bir paket olmuş ki ben bile içinden zor çıkar olmuşum. Hani yün yumakları vardır, çözmesi çok bilinmeyenli denklem gibi olan..Hangi ip hangi iple bağlantılı, önce neyi ele almam gerek çözülsün diye incelediğimiz..
Oraya girdiğimde ise, merkezimde kalmak zaman zaman zor oluyor.. Yün yumakları çözülüyor, ama çözülürken o korkulan duygular en yoğun bir şekilde yeniden hissediliyor..Reddedilme korkum, istenmeme korkum, terkedilme korkum.. O kadar çok, o kadar yoğun..Halbuki alıştığım sınırların içinde ne kadar mükemmel, ne kadar birçok şeyi aşmış duruyordum..Yalan mıydı? Hayır değil, sadece bir sonraki katmanda ilgi bekleyen bir başkası var..Derine indikçe bir başka sen..Bilmem daha kaç katman var, özüme varmak için..Ama güvenlik alanının ötesine bakacak kadar cesareti olanların yaşam coşkusu taptaze..Ve buna değer..
Sevgilerimle

*
..And than one day someone comes..And doesn't allow you stay in your so familiar comfort zone..Asks you, what is there deep inside you and doesn't give up until you answer. Provides you the space and the safety to open up to something deeper in you..Did you ever have this experience?..
I have been lucky enough to experience this. I have been maintaining my comfort zone for such a long time, that even I didn't know who was behind the walls..It took me quite some time to undersatnd what I feel and what is inside me..A very intense emotional flood, containing a whole package..It was difficult to put it into words, to understand myself..Only later, when I was able to take a distance I could see what was happening more clearly..
Beautiful feeling like love and happiness where mixed with my shame, fears and insecurities. So intertwined that even I had difficulties to go through it..Like balls of wool, which are inextricable..Which string is connected to the other and do I need to follow to unwind the mess..?
It is possible to resolve it, but you go through all your fears in an intense way. My fear of abandonment, my fear of rejection, my fear of not being wanted.. So intense, all of them at once..
And I was so excellent and beyond all that in front of my comfort zone...Was it a lie? No..There was just another me, waiting in an other layer...The deeper you go, you will find other you's..I don't know, how many more layers to go, in order to reach my essence..But if you are courageous enough to go beyond your comfort zone, your life force will be fresh, very fresh..And it is worthwhile..
With My Love

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder