11 Nisan 2013 Perşembe

7. Çakra - 7th Chakra



7. ÇAKRA
(Tepe çakrası)

Zihnimiz ve bedenimizle direkt bağlantılı olan çakralar, varlığımızın fiziksel, duygusal, mental ve spiritüel yönleriyle ilişkilidir.

Taç çakrası da denilen bu çarka beynin işleyişinin yanında sinir sistemi, iskelet sistemi ve dolaşım sistemi de dahil olmak üzere bedenin tüm sistemini yönettiği söylenir.

RENK: Mor (soyluluk rengi), eflatun, menekşe

YETENEK: Sınırlandırılmamış olmak

ELEMENT: Yok

GÖLGE DUYULAR: Acı, ıstırap, keder

Aurik düzeylerde şuurun ifade edilişi: Ketherik düzey

Şuur ifadesi: Yüksek kavramlar

Affirmasyon: Biliyorum, benim.

ÇAKRA ALGILAMASI: Bütün kavramı bilmek

BİLGİNİN YAPISI: Tüm duyuların ötesine geçen bütün kavramı almak

MEDİTASYON PRATİĞİ: Sakinim ve Tanrı’nın benimle olduğunu biliyorum.

YERİ: Başın tepe noktası, bebeklerde bıngıldak dediğimiz nokta

EPİFİZ BEZİ ile bağlantılıdır

ASTROLOJİK BURÇLAR VE GEZEGENLER:

Yengeç/Satürn: İç görüş, öz üzerinde yoğunlaşabilme, maddenin ilahi ışıkla girişimi

Balık/Neptün: Sınırların yıkılması, kendini adama, her yerde olanla birlik.

Bilim bu bezin, sağlıklı bir uyku uyumak için anahtar unsur olan melatonini salgıladığını keşfetti. . Melatoninin son derece güçlü bir antioksidan olduğunu ve beynimizin yaşlanmasının başta gelen nedeni yağ asitlerinin yarattığı tahribatın önlenmesinde yardımcı olduğunu belirtmektedir.

Tüm çakra enerjilerinin kaynağı ve başlama noktasıdır. Kişisel enerji alanımız evrenle bir olur.

Çakralar pek çok insanda kapalı kalmakta ya da minimal düzeyde işlev görmektedir. Şuurlu olarak geliştirilirlerse açılmaya başlarlar ve böylece daha yüksek şuurluluk seviyelerine ulaşmamızı sağlarlar.

7. çakra “sahasrara” diye de adlandırılır. İnsandaki sınırlandırılmamış olma yeteneğini denetler. Fiziksel bedenimizin ruhsal merkezidir. Bütünsel bir kavram biçiminde bilgi almamızı sağlar. Bu bilgi insanın sınırlı duyularının ve iletişim sisteminin ötesinde bir şeydir.

7. çakra kapalı ise, ruhsallığı ile deneyimsel bir ilişki kuramaz. Kişi o “kozmik his” ten uzaktır ve insanlar ruhsal deneyimlerinden bahsederken ne anlattıklarını anlayamazlar. 7. çakra açıksa, kişi bireysel ve kişisel formda ruhsallığını tanıyor demektir, kelimelerle basitçe açıklanamaz. Kısaca var olma hali, dünyasal gerçeklikten sonsuzluğa doğru bir aşkınlık halidir, denilebilir. (fiziksel dünyanın ötesindedir)

7. çakra açıldığında diğer altı çakra da kalan tüm tıkanıklıklar çözülür ve enerjileri mümkün olan en yüksek frekanslarda titreşmeye başlar. Her çakra, kendi düzeyinde, ilahi oluşun bir aynasıdır ve kendini mümkün olan en yüksek potansiyelle ifade eder.

Yogi dilinde elektromanyetik alan denilen alanı içerir. Bu bizim fiziksel bedenimizi çevreleyen auramızdır. Batı bilimi bu alanın varlığını fiziksel gerçek olarak kanıtlamıştır aydı. İnsanın aydınlanma ve ışıma yeteneği bu çakradadır.

Her tür egzersiz, beyne giden kan akışını artırır fakat, Kundalini Yoga ‘da inanılmaz derecede harika olan, bu egzersizlerin özellikle endokrin sistemindeki tüm salgı bezlerini uyarmak için tasarlanmış olmasıdır. Yoga biliminde, salgı bezleri hep “sağlığın koruyucuları” olarak adlandırılırlar. Verdiğimiz mücadeleler, gelişme fırsatlarımızdır.

Aldığımız her soluğun değerini bilmek için, bir gün kesinlikle son nefesimizi alacağımı gerçeğini bilmeliyiz. Sonsuz Zekanın frekansını yakaladığımız daha yüce güce ulaşmak için teslim olmak gerekir. Bu çağrıyı ancak bu şekilde duyarız.

Bedenimiz sınırlıdır, ruhumuz ise sınırsızdır.

Çakra sistemini, hiçbir katın diğerlerinden daha önemli olmadığı bir binanın katları arasında hareket eden bir asansör olarak düşünebilirsiniz.

SINIRLANDIRILMAMIŞLIK İÇİNDE MEDİTASYON

Asıl önemli olan daha büyük resim ile bağlantıda olmamızın basit bir yolu da bize beden ile ruh arasındaki bu ilişkiyi hatırlatan hareketleri kullanmaktır.

Ellerinizi başınızın üzerine kaldırın ve avuç içlerinizi birbirine yapıştırın. Daha fazla destek almak için baş parmaklarınızı çaprazlayın.
Gözlerinizi kapayarak, burnunuzdan derin ve uzun nefesler alıp verin.
Gözlerinizi yukarıya doğru çevirin, üçüncü gözünüze değil, daha da yukarıya, sanki başınızın tam tepe noktasına bakıyormuş gibi yukarıya doğru çevirin.
Üç- yedi dakika kadar buna devam edin.

http://www.chakras.gen.tr/reiki_cakra.php

Sevgilerimle

*



chakra colors:
the rainbow inside your body

Finally we arrive at the seventh, or the crown chakra, which is located just a few inches above the head. This is the ‘halo’ that we often see above the head in pictures of Jesus and the saints. The good news is we all have a halo, we just can’t see it because we don’t use our third eye enough! This is the chakra that connects us with the divine, our higher selves, All That Is. Its colour is violet or deep purple, mixed with other colours that don’t exist on our colour spectrum. The relationship at this level is with God, and with spirit.

The crown chakra completes all the others; survival, appetite, power, letting love in, delivery, insight. They are all connected to spirit, and who we are at our core being. It also comes full circle, and can be seen as a ‘higher’ aspiration of the first. Questions such as purpose, drive, survival arise again. Only now, at the crown chakra, these issues are looked at through new eyes. At this level it’s clear there is no need to worry about anything, because, somehow everything’s taken care of.

The fear of death, and even the struggle to preserve life is insane when we know life comes from a source that never ends. There was really no survival need in the first place. Equally insane is any attempt to feed an appetite that is unreal, fill a void that is not there, or search for power that is illusory.

But this awakening comes about not by denying those things; death, the appetites, power, the self – that would be running away – but by accepting them and integrating them into the greater self. When the crown chakra fully opens then awakening occurs. Truly now can we say with the Buddha, ‘I am awake’.

It is at the crown chakra that chi, or ki, or prana, as it’s variously known enters the body. These help give us balance. When we’re out of balance we’re like someone living in the clouds or ‘on another planet’.

As a Reiki master I am very familiar with working with energy at this chakra. Also the Oneness blessing, a beautiful practice from India known as Deeksha, is given through the crown chakra.


Ailments

Common ailments of the crown chakra include migraine and earache. Many healers tell me they experience sudden headaches after giving a healing or doing energy work, which disappear just as mysteriously as they came.


Fear factor

Deeper fear is often experienced as confusion, or depression, even the inability to think or see clearly. If we bring too much root chakra stuff to this level, its preternatural fear can turn into existential angst. In confusion it is easy to slip into arrogance and an inflated sense of our own greatness. There are many pitfalls at the crown chakra.

In truth, one chakra isn’t really ‘higher’ than another.

Are you beginning to see how they are all connected? Knowing about the chakras can help us understand why things work as they do, as well as revealing the interconnectivity of things. For example, when I developed sciatica I knew a part of me was trying to hold me back from the course that was right to take. All lower back is first chakra stuff. Then when I got really down to examining the issue I discovered I was still holding a lot of old emotional trauma in my body. This of course is second chakra stuff. So you see how complex it is. However, don’t try to figure it out with the intellect, when you work with energy things usually have a way of healing themselves.


Enquiry:

Do you find yourself getting overwhelmed by ‘trivial’ things, especially when they pile up?
Do you suffer from migraine?
Have you ever tried meditation?

http://www.the-unscripted-self.com/crownchakra.html

With My Love



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder