31 Ocak 2013 Perşembe

Jackie Evancho

              America's Got Talent'te keşfedilen Jackie Evancho 10 yaşında bir opera 
sanatçısı..Yeteneği doğuştan..Olağanüstü bir ses..
Zek'e teşekkürlerimle
Sevgilerimle
*
Jackie Evancho has been discovered at the age of 10 in America's Got Talent. She has the voice of an opera singer, a natural talent..An incredible voice..
Thanks to Zek..
With My Love

30 Ocak 2013 Çarşamba

İki Kurt - Two Wolves

With My Love
*
Her birimizin İçinde iki kurdun savaşı var.
Biri şeytan.Öfke, kıskançlık, hırs, incinmişlik, yalanlar, kendini küçük görme ve egodan oluşuyor.
Diğeri iyi. Coşku, huzur, sevgi, ümit, alçakgönüllülük, nezaket, empati ve gerçekten oluşuyor.
Hangi kurt mu kazanıyor? Beslediğin hangisi ise, o kazanıyor..
Cherokee Atasözü
Sevgilerimle

Auro Fotoğrafları - Auro Photography

iphone'un çok güzel bir app'i var. Aurophotography..Resminizi çekip, uyguluyorsunuz..Sonra çıkan renklerin ne anlama geldiğine bakıyorsunuz..Mesela bu benim bugünkü auro fotoğrafım..Turuncu rengi,yetenek, heyecan, cesaret, üretkenlik ve hedeflerin gerçekleştirlimesi ile ilgili..Tedavimden sonra vardığımı yer güzel..
*
İphone has a very nice app..Autophotography..Ypou take a picture and then use it..Afterwards you can look at what the diffrenet colours mean..For example this my auro photography for today..Orange is about; ability, excitment, courage, productivity and achieving goals..A nice place to be after my treatments..

Başka örnekler
*
Other examples

Sevgilerimle
*
With My Love

28 Ocak 2013 Pazartesi

Sona Doğru Gün Batımı - Towards the End Sunset

Yarın son günümüz Chowara'da..Sahilde çok güzel bir batımı izledik..Bu kayıkta herkes ayakta duruyor!!
*
We saw a beautiful sunset at Chowara..Everybody is standing on this boat!!



Kumun bej rengi olması ve incecik olmasını çok severim..Buradaki gibi..
*
I like the sand to be beige and very thin..Like it is here..

Bu da Shinshiva gurubumuz..Sağdan sola; Thomas, Diana, Sabine, Gülay ve ben..
Güzel şeyler paylaştık, güldük, sohbet ettik, günlük geziler yaptık..
Sevgilerimle
*
This is our Shinshiva group. From right to left; Diana, Sabine, Gülay and me..
We shared nice things, we laughed, we had nice chats, we went on daily trips..
With My Love

27 Ocak 2013 Pazar

Manaltheeram Sahili - Manaltheeram Beach

Antika bir Ayurveda tenceresi
*
An antique Ayurveda pot

Yine Masala çayımız için güzel bir mekandayız..
*
We are again at a nice spot for our masala tea.




Sevgilerimle
*
With My Love

26 Ocak 2013 Cumartesi

Daha Az - Less



Hindistan'ın güney batısında, Kerala bölgesinde Chowara adında ufak bir kasabada, Shinshiva adlı bir tesiste ayurveda yaparak geçiriyorum günlerimi bu aralar..
Yoğun bir dönemin ardından buraya geldim. Buradaki doğa, sade yaşam, basitlik ve gelenlere gösterilen özen ve sevgi sımsıcak kucaklıyor insanı..

Daha çok, daha çok konseptinin bizi mutlu edeceği iluzyonu ile bir koşturmaca içinde olduktan sonra, mutluluğu daha az, daha basitte buldum. Kendi doğamla uyumlu bir yaşam içine girip,
Içsel coşkumu yine buldum..Ne ilginç..Ben buraya geçen sene de geldim, aynı hislerle döndüm..Ancak, günlük hayatın koşturmacaları içinde, farkındalığımı unutup, toplumsal bilincin beni yine yönetmesine izin verdim..
Aynı koşturmacanın içine daldım..Sürekli zihnimi doyuracak, daha yeni , daha farklı şeyler peşinde oldum. Halbuki zihin doymuyor, daha çok, daha çok istiyor..Onun sakinleşmeye, dinginleşmeye, daha aza indirilmeye ihtiyacı var ki, kalp kendini ortaya koyabilsin..Zihin kalbin hizmetine girebilsin..Ve mutlu olabilelim..Haz Dünyasının geçici esrimelerinin, mutluluk olduğu yanılsamasından çıkabilelim..
Bir uyuşturucu bağımlısı gibi, haz bağımlısı olmayalım..

Beden hareket etmek istiyor, edelim..Beden daha az ve doğadan yemek istiyor,  yiyelim..Beden daha çok doğayla başbaşa olmak istiyor, olalım..Ve bunları hiçbir şey için feda etmeyelim, bu yanılsamalara kendimizi kaptırmayalım diyorum..

İçimden yükselen yaşam çoşkusu ile size tüm sevgilerimi gönderiyorum..

Namaste..
*
Nowadays I am spending my days in the Shinshiva ayurvedashram, in a small town called Chowara in the region of Kerala, South West of India.
I came here after an intensive period in my life..One is surrounded by nature, a simple life, simplicity and is being taking care of with love..

After running around, believing in the concept that more, more and more would make me happy, I found happiness in less and more simple..I found a lifestyle that matches with my innate nature and found my inner joy back again..How interesting..I came here last year too and came back with the same feelings.. However with the struggles of daily life, I forget my realization and allowed the society consciousness to take over my life again..
I found myself caught up in the same again..I was after newer and more different things to feed my mind. On the contrary the mind is never satisfied, the more you give, the more it wants..It needs to calm down, to find serenity, the get less, so the heart can take over. In this way the mind will be serving the heart. In this way we will find happiness. And also in this wat you can go beyond the illusion that happiness is in the temporary pleasures of life..So we are not pleasure addictives, like others are drug addictives..

The body wants to move, so move..The body wants to eat less and from the nature, so eat this way. The body wants to be more in contact with nature, so be more in nature..And let's never sacrifice these for anything, don't let illusions take over..

From the joy that is raising up from inside me, I am sending you all my love..

Namaste

25 Ocak 2013 Cuma

Vizhinjam Balıkçı Köyü - Vizhinjam Fishers Village

Vizhinjam'a bir kez daha gittik..Bu ufak şirin bir balıkçı köyü..Köyün bir tarafı Hıristiyan ve bu tarafta 3 kilise var, diğer tarafı ise Müslüman ve burada iki büyük camii var.
*
We went once more to Vizhinjam. This is a small fishers village. One part of the village is Christian and  has 3 churches, whereas the other part is Moslim with 2 big mosques..


2 Müslüman Çocuk
*
Two Moslem children

Kilisede bir ayin, bizim doğumgünlerinde kullandığımız süslemeleri kullanıyorlar..
*
This is a miss in the church, they are using our birthday decoration in the churches..

Bir Mezarlık
*
A Cemetery
Her taraf kartal dolu..
Sevgilerimle
*
There are eagles all around..
With My Love


Claude Francois

Clo Clo olarak da adlandırılan sanatçı Mısır İsmaliye'de Fransız bir ailenin oğlu olarak 1 Şubat 1939'da Dünyaya gelmiş. Toplam 70 milyonun üstünde plağı satılan sanatçı, daha sonra İngilizceye çevrilerek Frank Sinatra ile ünlenen 'My Way' adlı şarkının (Orijinal adı: comme d'habitute) da yaratıcısı aynı zamanda. 39 Yaşında banyo yaparken bir elektrik çarpması sonucu vefat eden sanatçının renkli hayat hikayesi ve şarkılarını Clo Clo  adlı filmde izleyebilirsiniz.
Sevgilerimle
*

The artist , who is nicknamed as Clo Clo, has been born in the city of İsmailiye in Egypt on 1 February 1939. His parents were from France. His records sold over 70 million and he is the creator of the song Comme D'habitute, which is translated into English as 'My Way' and is made famous by Frank Sinatra. He died by an electro schock while having a bath at the age of 39. You can watch his colourful life story and songs in the movie 'Clo Clo Francois', which is his love story..
With My Love

23 Ocak 2013 Çarşamba

Padmanabhapuram Sarayı - Padmanabhapuram Palace

Bu sarayda yaşayan krallar hiç evlenmiyormuş, kendilerini Tanrıya ve Ülkelerine adıyorlarmış..Bir sonraki kral ise kralın en büyük kızkardeşinin en büyük oğlu oluyormuş.
*
The kings living in this palace never married. They dedicated themselves to their country and to God.The next king wss the oldest son of the oldest sister of the king.

Bu da kralın annesi ve kızkardeşinin giyinme ve makyaj odası, aynanın arka yüzü gerçek gümüşten yapılmış ve Belçika malıymış..
*
This the dressing and make up room for the kings mother and sister. The rear side of the mirror is made from real silver and came from Belgium.



Sevgilerimle
*
With My Love

22 Ocak 2013 Salı

Royal Enfield Motorları- Royal Enfield Motorcycles


Royal Enfield markası ile Hindistan'daki ufak bir köy olan Chowara'da tanışacağımı tahmin etmezdim..
Redditch, Worcestershire'da Enfield Cycle Company için motosikletler, bisikletler, çim biçme makineleri ve motorlar üretilmektedir. Logolarında bulunan top işareti, silah yapımı ile ilgili miraslarını, geçmişlerini yansıtır. Ve aynı zmanda ' Top gibi sağlam ' anlamına da gelmektedir. Royal Enfield isminin tescil edildiği tarih 1890'dır..
Sevgilerimle
*
I never would have thought that I would meet the brand Royal Enfield for the first time in a small village in India..
The Enfield Cycle Company made motorcycles, bicycles, lawnmowers and stationary engines under the name Royal Enfield out of its works based at Redditch, Worcestershire. The legacy of weapons manufacture is reflected in the logo comprising the cannon, and the motto "Made like a gun". Use of the brand name Royal Enfield was licensed by the Crown in 1890.
With My Love

21 Ocak 2013 Pazartesi

Yemen'de Somon Balığı Avı- Salmon Fishing in Yemen

Somon balıkları en küçük akarsulardan yola çıkarak denizlere varırlar ve daha sonra tekrar akıntıya karşı geri yüzerler. Denize vardıktan sonra akıntıya karşı geri yüzmeleri yumurtlamak içindir.
Bu da insanın ruhsal yolculuğuna benzer.İnsan da doğduktan sonra yol alır, sonra ise doğuştaki saflığına masumiyetine varmak için akıntının tersine yüzer adeta.Bu filmde bu benzetme kullanılarak, inanmanın gücü üzerine çok güzel bir hikaye kurgulanmış..Tatlı İngiliz esprileri ile süslenmiş filmi ben çok sevdim öneririm..
Sevgilerimle
*
Salmon are known for migrating from the tiniest of rivers into the ocean and back again. The reason they swim upstream after being in the ocean is to breed.
This is comparable to a spiritual journey. Also human beings are born and have a journey, to get back to the innocence of their very first days on earth, in a way we can say that they are also swimming upstream. In this movie this analogy is used, it is a beautiful story about the power of believing.
I loved to movie with nice English Humor and recommend it very much..
With My Love

20 Ocak 2013 Pazar

Chowara Sokak Manzaraları - Some Views from the Streets of Chowara

Torbaya ihtiyacınız var mı?
*
Do you need a sack?

Bolluk yoluna inanların Tanrısı Lakshmi, müthiş bir ahşap işçiliği
*
The people who believe in the path of abundance worship Lakshmi..An amazing wood carving..


İngiliz döneminden kalma arabalar..Hepsi de beyaz..
Sevgilerimle
*
Cars from the English Era..All are in white..
With My Love

19 Ocak 2013 Cumartesi

Lotus Çiçeği- Lotus Flower

Suyun içinden, bazen çamurların arasından hiç beklenmeyen bir mucize çıkar bazen..
Güzel bir çiçek ..Yaşamınızda böyle bir mucize olması dileğimle..
Sevgilerimle
*
In the water, sometimes amidst the mud an unexpected miracle happens..A beautiful flower comes out..
I wish you this kind of a miracle in your life..
With My Love

17 Ocak 2013 Perşembe

Yine Shinshiva Günleri- Again Shinshiva Days


Kovalam plajını seyrederken German Bakery'de Masala çayı içiyorduk..
Doğanın yerini hiçbrşey tutmuyor..Doğanın verdiği yaşam gücü ayurveda ile birleşince ikinci günden daha iyi hissetmeye başladım..
*
We were drinking masala tea while watching the Kovalam Beach. Nothing can replace the nature..The life force gicing by nature together with ayurveda I feel already better on my second day.

Herşey sade, basit..Bir o kadar da güzel..
Yine kendimi bir koşuşturma ortamı, rekabet ve hırs Dünyasında kaybetmişim..Aslında özümle buluşmak o kadar kolay ki..Hatırlamak kim olduğumu, kutlamak..
Neden bunları yapıyorum ki diyorum. Ama dönünce bir kaç gün içinde yine kayboluyorum..
Ne zaman kırarım bu döngüyü bilmiyorum..
Sevgilerimle..
*
Everything is so simple and plain..And at the same beautiful.
I realize that I have lost myself again in a World of running around, ambitions and competitors..It is actualy so easy to get in touch with my essence..To remember who I am, to celebrate..
I ask myself why am I doing all this..But, when I am back I get lost again in a couple of days.
I don't know, when I will be able to break this cycle..
With My Love

12 Ocak 2013 Cumartesi

Bethany Hamilton

Şubat 1990 doğumlu ünlü dalga sörfçü 11 aşında sörf yapmaya başlamış..13 Yaşında hatırı sayılır bir sörfçüymüş. Ve bir gün ansızın bir köpekbalığı kolunu ısırıyor. Büyük bir mücadele sonrası başarılı sörf hayatına devam ediyor..Bir azim ve umut hikayesi..Dalgaların Sesi adlı filmde hayat hikayesini izleyebilirsiniz..
Sevgilerimle
The wave sorfer is born in the year 1990 and started sorfing at the age of 11. !At the age of 13 she became a wellknown sorfer. One day unexpectedly a shark bites her arm of. After a challenging time she continues her sorfing career. A story of hope and persistence. You can watch her lifestory in the movie the sound of the waves..
With My Love


9 Ocak 2013 Çarşamba

Nihayet Azıcık Durabilenlere


NİHAYET AZICIK DURABİLENLERE;

Sev De Gör 

Ona gitme, buna gitme, kimseye gitme. Olduğun yerde dur. Durduğun yerde bir nefes al. Kendine bir nefeslik izin ver. Kendine hiçbir şey yapmama, hiçbir şey olmama, hiçbir şey aramama, hiçbir şey istememe izni ver. Kendine kişiliksiz olma izni ver. Tatsızlığın ortasında dur ve kendine tatsızlığı tatma izni ver. Belirsizliğin ortasında dur ve hiçbir şeyin belli olmayışına izin ver. Olduğun yerde dur. Durduğun yerde bir nefes al. Kendine bir nefeslik izin ver.

Kendine bir eksen belirlemeye, öz disiplin sahibi olmaya, idealist ya da çalışkan olmaya, plana ya da programa ihtiyacın yok. Şu an bu satırları okurken sadece durmaya ihtiyacın var.

DUR!

Hiçbir yere kaçma, hiçbir yere gitme, hiçbir yere gelme.

DUR!

Durabilirsen anlarsın; her şey ve herkes önemsiz. Sen önemlisin. Sadece sen.

Durabilirsen anlarsın; herkes ve her şey önemli. Sen istersen. Sadece sen istersen...

Sadece sen seversen herhangi bir şeyin önemi olur. Sevgi yoksa önemli hiçbir şey yoktur ve yaşadığın her şey, türlü yollardan sen sevmeyi yine hatırlayabilesin diyedir.

Kendini sev. Oradan başla. Kendinden hiçbir şey istemeden kendini sev. Kendinden hiç pişmanlık duymadan kendini sev. Kendini sevginle var et önce. Biliyorum kendini hiç sevmiyor değilsin. Öyle olsa burada olmazdın. Öyle olsa sorular sormazdın. Öyle olsa yazmazdın, okumazdın. Kendinle hasbıhal etmezdin. Sordukça, yazdıkça ve okudukça kendinle kucaklaşmazdın.

Sor o zaman? Kendine kendini sor.

Yaz o zaman? Kendine kendini yaz.

Oku o zaman? Kendi kitabını aç ve oku. Kendine kendini oku.

Tanrıya inan ya da inanma. Bana inan ya da inanma. Kendine inan ya da inanma. Fark etmez. Sevgi yoksa inanç nedir ki? Sevgiye inan inanacaksan, sevgiye açıl açılacaksan, sevgi iste isteyeceksen. Gerisi kuru kalabalık.

Kalabalıkları bırak. Bırak onlar işini layıkıyla yapsın. Sana vursun, sana saldırsın, seni acıtsın... Canı acıyan sen, senin olan acıyı sev. Sev ki, bir canı acıyan kalmasın.

Kalabalık, zehirli bir sarmaşıktır. Zehiri tattıysan, kurtulmaya çabalasan ne olur? Sana sarılanı sev. Seni saran seni sev. Sevebilirsen, seni tutsak edeni sev. Sev ki, o zehirli kollar, seni bitimsiz gökyüzüne taşısın; kanatlandırsın.

Kalabalık, sisli bir aynadır. Koyu siste gizleneni sev. Arayıp ta bulamadığını sev. Sevebilirsen senden kaçanı sev. Sev ki, aynadaki sis, kalbindeki sisi temizlesin.

Kalabalık, karanlık bir kuyudur. Sen dipteki serinliği sev. Kaldır başını, gökteki aydınlığı sev. Sevebilirsen kuyuyu ve karanlığını sev. Sev ki aslında sadece sıcak bir yuvada, sevdiğinin huzurlu kollarında olduğunu gör.

Artık dur ve sev;

Sev de gör.

Sev ve bil.

Kendinden Başla 

Artık dur ve sev;

Sev de gör.

Sev ve bil.

ve 

"Kendinden başla"

Kendini sevmek; sevgi olmadığını sandığın taraflarının (zihinsel kalıplarının, alışkanlıklarının, tecrübelerinin, anlayışlarının...) sevginin kendisinden başka bir şey olmadığını görmektir. Zaten saf sevgiden başka bir şey olmamak ya da bu gerçeğe açılmaktır. Senin sevgi olmadığını sandığın bölümünün, kabuğunun değerini ve saf niyetini, zihninin gözü ile değil, gönlünün gözü ile görmektir. Bunu gördüğünde, sevmek dışında bir seçeneğin kalmaz zaten. Sevmek o yüzden bir eylem değildir. Bir eylem olmadığı için bir özne ve bir nesneye ihtiyaç yoktur. Sevmek düşünerek ya da hissederek ya da sezerek bulunabilinen bir şey değildir. Sevmek bütünseldir ve bu yüzden herhangi bir parça, bütünü bulmana yardım ettiği kadar ona varmana engeldir de. Hepsiyle ve her şeyle ve ikiliği birliğe çevirerek sevebilirsin. Bunun adına kimin ne dediğinin hiçbir önemi yok. Meditasyon, aşkınlık, trans, hiçbiri, daha azı, daha fazlası ve hepsi… Çünkü kelimeler gerçeği tarif eder ama yerini doldurmaz. O yüzden ne isim verdiğinin hiçbir önemi yok.

Herhangi bir şeyin dışına çıkmak değil, tam aksine içinde merkezinde, göbeğinde ve aynı anda da dışında ve her yerinde olmak yolunu aydınlatabilir. Benzetmeyi seviyorum, çünkü çok şey anlatıyor:

"Hem içinde yer alacaksın çemberin hem de dışında."

"İçinde, dışında, merkezinde, çeperinde ve her noktasında olacaksın kürenin."

Çünkü içinde ya da dışındayken, bir yanılsama düşüncesini beslemektesin sadece. Biri bölmekte, bin yapmaktasın. Sen ve ben yaratmaktasın. Asla olamayacak bir şeyi oldurttuğunu düşünmektesin. İşte bu yüzden sevgiyi çağıramazsın. Zaten sen o isen ve ondan başka hiçbir şey de yok ise kim kimi çağırıyor ki? Bunu denediğinde aslında zihinsel dünyanda sıfırsın ya da sıfır nokta bir şeysin ve bir gün, bir olduğunu; sadece ve sadece bir olduğunu bulacaksın ve muhtemelen buna çok güleceksin.

O ya da bu değildir sevgi. İlham ya da şefkat değildir. Neşe ya da haz değildir. Acı değildir, keder değildir?

"Su, buz mudur ya da buhar su mudur yoksa hepsi, hepsi midir?" Bilmek istersen sevgiyi; dur!

DUR!

Sen durduğunda herkes hareket mi ediyor? Sen yine de;

DUR!

Durmak, hiçbir şey yapmamak değildir. Durmak her ne yapıyorsan sade onu yapmak ve her ne yapmıyorsan sade onu yapmamaktır. Domates soyuyorsan domates soymaktır; fizik problemi çözüyorsan fizik problemi çözmektir. Durmak her şey kıpraşmaktayken ve sen de bu her şeye dâhilken durmaktır. Durmak olmaktır, sevgi olmak, bir olmak, O olmak, ben olmak... Zaten olmakta olana kuru ve gereksiz bir kabuk eklemeksizin, olanı yaşamak.

"Durmak, tüm kabukları öldürmektir."

"Durmak sen olduğunu düşündüğün kendini öldürmektir."

Sahtesini öldürmeden gerçeğini var edemeyeceksin. O yüzden de;

"Ölümün ılık kucağında dur."

“Artık dur ve sev”

ALİ KARAKUŞ

Ve Meltem Çelikkol'a tüm sevgilerimle

Barış Akarsu

 
 
Barış Akarsu was a Turkish rock musician and actor who rose to fame after winning the television series Akademi Türkiye in July 2004. For me he was the Turkish Johnny Depp and had a marvellous voice I could listen to forever..It is calming me down..He unforunatly died at the age of 28 in 2007, while his single 'dead is white like snow' became a big hit.
With My Love
*
Barış Akarsu bir Türk Rock şarkıcısı ve film aktörüydü. Temmuz 2004'te Akademi adlı dizide kazandıktan sonra ünlü oldu. Benim için O Türkiye'nin Johnny Depp'i idi ve muhteşem bir sesi vardı, sonsuza kadar dinleyebileceğim hissi veren..Beni sakinleştiriyor..Ne yazık ki 2007'de, 28 yaşında erkende vefat etti. 'Kar Beyazdır Ölüm' adlı şarkısı dillerden düşmediği bir zamanda..
Sevgilerimle

8 Ocak 2013 Salı

Kar Sesi- Sound of Snow


Taze kara ayak bastığınızda, şöminede yanan odunların kütürdüsü gibi bir ses çıkar ya..Çoook seviyorum..
Sevgilerimle
*
Whenever you step on snow, there is a voice of burning wood in a fireplace..I just love that voice..
With My Love

6 Ocak 2013 Pazar

Çocukça bir Güvenle- With A Childlike Trust

   
"When we are truly in a spirit of adventure, we are moving just like a child. 
Full of trust, out of the darkness of the forest into a rainbow of the light, 
we go step by step, drawn by our sense of wonder into the unknown.
Whenever we move into the new and unknown with the trusting spirit of a child, 
innocent and open and vulnerable, even the smallest things of life can become the greatest adventures. "

 OSHO

With My Love
*
'Eğer gerçekten maceranın ruhu içindeysek, çocuk gibi hareket ederiz. Güven içinde, ormanın karanlığının dışında ışık dolu bir gökkuşağı olarak,
adım adım içimizdeki bilinmeyene dair merakla bilinmeze yol alırız.
Her ne zaman yeniye ve bilinmeyene, çocuk ruhunun güveni ile hareket edersek,
masum, açık ve kırılgan, hayattaki en küçük şeyler dahi en büyük maceralara dönüşebilir.'

OSHO

Sevgilerimle