8 Aralık 2011 Perşembe

Osho Zen Tarot

Her gün bir kart seçin. Ben bugün sizin için seçtim: Olgunluk
Figür yalnız durmaktadır, fakat sessiz ve uyanıktır. İçsel benlik çiçeklerle bezenmiştir--Bu çiçekler bahar niteliği taşır ve her nereye giderse kendini yeniler. Hissettiği bu içsel çiçeklenme ve bütünlük sınırsız hareket olasılığına izin verir. İstediği yöne hareket edebilir-onunla veya onsuz olmak onda bir fark yaratmaz, zira coşkusu ve olgunluğu dış faktörler tarafından zedelenemez. Merkezinde olma ve genişleme zamanına gelmiştir--figürün etrafındaki beyaz ışıltı onun koruması ve ışığıdır. Tüm yaşam deneyimleri onu bu kusursuzluk anına getirmiştir. Eğer bu kartı çektiyseniz, bilin ki bu an bir hediye taşır--zor bir görevin başarılması sonucu. Şimdi temelin sağlam ve başarı ile iyi talih seninledir, zira bunlar içsel daha önce yaşanmış olan deneyimin dışa vurumlarıdır.
Sevgilerimle

Choose a daily card. I chose for you today: Maturity
This figure stands alone, silent and yet alert. The inner being is filled with flowers--that carry the quality of springtime and regenerate wherever he goes. This inner flowering and the wholeness that he feels affords the possibility of unlimited movement. He can move in any direction--within and without it makes no difference as his joy and and maturity cannot be diminished by externals. He has come to a time of centeredness and expansiveness--the white glow around the figure is his protection and his light. All of life's experiences have brought him to this time of perfection. When you draw this card, know well this moment carries a gift--for hard work well done. Your base is solid now and success and good fortune are yours for they are the outcome of what has already been experienced within."

1 yorum:

  1. Merhabalar,

    Osho’nun ‘’Aşk Özgürlük Tekbaşınalık (İlişkilerde Çözüm)’’ adlı kitabını keyifle okumuştum. Kitapta; gerçek aşk ve narsist aşk ayrımı çok güzel bir şekilde ele alınmış. Günümüz ilişkilerinde partnerlerin birbirlerini kısıtladığına şahit olabiliyoruz ancak gerçek aşkta kısıtlama yoktur, özgürlük vardır. Kitapta şu cümleyi çok sevmiştim:

    ‘’İnsanlar aşkın ne olduğunu bilmediklerinin farkında değiller. Aşk asla şüphelenmez, asla kıskanmaz. Aşk asla diğerinin özgürlüğüne karışmaz. Asla kendi isteğini diğerine kabul ettirmez.’’

    Bu kitaptan beğendiğim diğer alıntıları da okumanız için sizinle paylaşmayı isterim: http://www.ebrubektasoglu.com/yazi/osho-ask-ozgurluk-tekbasinalik-iliskilerde-cozum-kitabindan-20-aydinlatici-alinti/

    Güzel okumalar dilerim,
    sağlıkla kalın.

    YanıtlaSil