4. ÇAKRA
(Kalp çakrası)
Şifa sürecinde kalp dünya planına ait enerjileri ruhsal plana ait enerjilere, ruhsal plan enerjilerini de dünya planı enerjilerine dönüştürür. Fiziksel dünyadaki davranışlarımızın merkezi burasıdır. Ego iradesi ya da irade ile ilgilidir.
YETENEK: Sevecenlik, şefkat, sevgi, muhabbet.
RENK: Yeşil, pembe
GÖLGE DUYGULAR: Korku, bağımlılık
ELEMENT: Hava
Aurik düzeylerde şuurun ifade edilişi: Astsal düzey
Şuur ifadesi: Ben-Sen duyguları
Affirmasyon: İnsani seviyorum
ÇAKRA ALGILAMASI: Sevme
BİLGİNİN YAPISI: Bir başkasını sevme duyusu
MEDİTASYON PRATİĞİ: Sevginin gül pembe ışığı, bir çiçeği sev
Psikolojik işlevi: Diğer insanlara karşı sevgi duyma, yaşama açık olma
ASTROLOJİK BURÇLAR VE GEZEGENLER:
Aslan/Güneş: Duygusal sıcaklık, içtenlik, cömertlik.
Terazi/Venüs: İlişki, sevgi, uyum arayışı, benliğin büyümesi.
Satürn: Bireysel egodan kurtulma ve böylece gerçek sevgiyi mümkün kılma.
YERİ: Bedende 1. toraksta timüs bezinin yakınında yer alır.
Bedenin en güçlü çakrasıdır. Kanınız, bedeninizdeki her organı beslemek için bu merkezden pompalanır. Olaya ruhsal bakarsak, gökyüzü ya da cennet ve yer bu merkezde birleşir. Kalpten duanın gücü bundandır.
KALP, TANRI’NIN VAR OLDUĞU MERKEZDİR.
Bu farkındalık merkezi sayesinde, ’’BEN’’ kavramının ‘’BİZ’’ e dönüşümü mümkün olmaktadır. Kalp, sevginin çeşitli ifadeleri olan pekçok duyguyu yayar; sıcaklık, sevecenlik, ihtiras, iyilik, nefret. Dünyadaki her duygu kalp merkezinden yayılır. Hayata, zenginlik, derinlik ve anlam veren bu merkezdir. İhtirası denetler. Kişinin sezgileri ile denetlenmediği zamansa, yıkım getirir. Kalp çakrasının titreşimi ve ritmi o kadar güçlüdür ki saklamak ya da belli etmemek gibi bir şey mümkün değildir. Nasıl konuşacağınızı, ne tür titreşim yayacağınızı bilirseniz, ’’ben’’ ve ‘’sen’’ değil, ‘’ biz’’diyen titreşimler yayarsınız.
KALBİNİZ, BAŞKALARINA AÇIK DEĞİLSE, SİZE DE AÇIK OLAMAZ.
Korku duygusu, kalp çakrasında başa çıkılması gereken karanlık yandır. Bu korku, sevgi duyduğumuz şeyi kaybetmekten korkmaya, bir başkasını fazlaca korumaya ve onun ihtiyaçlarının sizinkilerin üzerine çıkmasına izin vermeye kadar varır.
Sevgi, korkunun tersidir. Minnettarlık, korkudan kurtulmanın ilk adımıdır.
Karşınızdaki kişinin siz olduğunuzun farkına varmak işinizi kolaylaştırır. Minnettarlık duymayı günlük hayatımıza geçirmek zorundayız. Günün her saatinde, evde, işte, çarşıda kısaca nerde olursak olalım, düşmanca duygularımız uyandığında nefes egzersizi (burundan al-ağızdan ver, burundan al-burundan ver) yapalım. Eğer kötü bir insan veya olayla karşılaşırsanız, Allah’a öyle olmadığınız için şükredin, iyi bir insan veya olayla karşılaşırsanız, iyi bir şey gördüğünüz için ve o kişi siz de olabileceğiniz için Allah’a şükredin, teşekkür edin.
Kalp rahatsızlıklarının, akciğer hastalıklarının ve göğüs kanserinin bu bölgede olduğunu bilirseniz korku ve bağımlılığın neden olup insanı nasıl öldürdüğünü anlarsınız.
Hayatta işe yarayan iki güç vardır: Sevgi ve Korku, bir madalyonun iki yüzü gibidir. Korku duyduğunuzda bununla baş etmeniz gerekmektedir. Korkudan minnettarlığa geçiş için ruhsal ve bedensel çalışmalar yapmak, hayatınızı ve sağlığınızı daha iyiye gidecek şekilde değiştirecektir.
İnsanlığın en büyük korkusu ölüm ve ölme korkusudur. Herkesin yüzleşeceği bu deneyimden korkmak aslında aptalcadır. Ölümün getireceği acı ve belirsizliktir bizi korkutan.
ÖLMEK BİR SANATTIR. YÜCE KİŞİLER, YÜZLERİNDE BİR GÜLÜMSEMEYLE ÖLMEYİ ÖĞRENEN KİŞİLERDİR.
Bedeninizin sahibi değilsiniz;onun kiracısısınız ve bu süre bitince onu teslim edeceksiniz. Bedeniniz, Allah’ı sevmeyi öğreneceğiniz evinizdir. Bu bedenle hayata geliyoruz. Çünkü Allah sevgisini burada tam olarak yaşayabiliriz. İnsanlar üzerinde denetimi olmayan bir şey olduğunda sanki kendilerine karşı yapıldığını düşünerek ‘’endişeleniyorum’’ derler. Fakat bu doğru değildir. ENDİŞELENİYORUM, çünkü bunu seçiyorum demek daha doğrudur.
Size güç veren nedir? DÜŞÜNCELERİNİZ
Sizi uyandıran nedir? DÜŞÜNCELERİNİZ
Sizi mahveden nedir? DÜŞÜNCELERİNİZ,
DÜŞÜNCELER sizi geliştirmek içindir.
Her göz kırpışınızda zihninizden binlerce düşünce geçer. Peki siz hangisini düşünmeyi seçiyorsunuz?. . . . . Genellikle olumsuz olanları, çünkü onlar olumludan daha güçlüdür.
Zihin eğitilebilir ve en iyi şekilde de sevgi, övgü ve sevecenlik kullanılarak eğitilir. Burada tutum çok önemlidir. ’’Minnettar olma tutumu’’ bedenimizdeki belirli alışkanlığı nasıl değiştireceğimizle ilgilenir, sonra zihinsel, duygusal ve ruhsal tepkimizi değiştirmemize yardım etmek için bedensel düzeltmeyi kullanır.
Endişelendiğinizde, bedende gerginleşen ilk kasınız dilinizdir. Gerildiği an nefesinizi ve kalp merkezini karıştırır. Nerede olursanız olun hemen dilinizi dışarı sarkıtıp, çenenizi gevşetip, burundan nefes alıp ağızdan verin. Minnettar olmayı düşünün, omuzlar gevşemiş, kalp merkezinin arkası açılır, akciğerlerin genişlemesi için yer açılır, kalp atışları yavaşlar, tansiyon düşer.
Bu endişe sırasında bu bana ne kazandırır?ne kadar önemlidir?sorularını sorun.
http://www.chakras.gen.tr/reiki_cakra.php
Sevgilerimle
*
ANAHATA Chakra (HEART)
The fourth chakra, the heart chakra,rests in the center of the chakra system, at the core of our spirit. Its physical location is the heart, upper chest, and upper back. The fourth is the balance point, integrating the world of matter (the lower three chakras) with the world of spirit (the upper three chakras). Through the heart chakra, we open to and connect with harmony and peace. The health of our heart center registers the quality and power of love in our life. In Sanskrit, the heart chakra is called Anahata, which means "unstruck" or "unhurt." Its name implies that deep beneath our personal stories of brokenness and the pain in our heart, wholeness, boundless love, and a wellspring of compassion reside.
This chakra's element is air. Air spreads and energizes. Like water, air assumes the shape of whatever it fills, yet it is less subject to gravity than water. When you feel swept up in love, you often need to replant your first chakra in order to stay grounded. Air permeates breath, so pranayama practice helps balance and tone this chakra. All forms of pPranayama can help you use more air, more prana, thereby increasing your vitality and enthusiasm for life.
If you notice that you are sitting with your head forward, shoulders rounded and your chest collapsed, it's a good time to start practicing fourth chakra poses to give your heart some breathing space. When we lead with our head and not with the heart, we may be overly focused on thought and tend to cut ourselves off from the emotions and the body. When the heart chakra is deficient, you may experience feelings of shyness and loneliness, an inability to forgive, or a lack of empathy. Physical symptoms can include shallow breathing, asthma, and other lung diseases.
Asanas that enliven the heart chakra include passive chest openers in which we arch gently over a blanket or bolster, shoulder stretches such as the arm positions of Gomukhasana and Garudasana (Eagle Pose), and backbends. Being an even-numbered, feminine chakra, the heart center naturally yearns to release and let go. Doing backbends develops the trust and surrender we need to open the heart fully. When we feel fearful, there is no room for love, and our bodies show contraction. When we choose love, the fear melts away, and our practice takes on a joyful quality. In many backbending poses, the heart is positioned higher than the head. It's wonderfully refreshing to let the mind drop away from the top position and instead lead with the heart.
Some signs that the heart chakra is overpowering your life can include co-dependency, possessiveness, jealousy, heart disease, and high blood pressure. For these symptoms, forward bends are the best antidote, because they are grounding and foster introspection. While people with deficient heart chakras need to open to receive love more fully, those with excessive heart chakras find healing by slowing down to discover inside themselves the nourishment they have been seeking from others.
The most powerful way to open, energize, and balance not just the heart chakra but all of our chakras is to love ourselves and others. Love is the greatest healer.
http://www.yogajournal.com/basics/898?page=5
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder