18 Şubat 2013 Pazartesi

Yalnızlık- Loneliness


Bir kere kabul edeceksin..Yalnız geldin bu Dünyaya ve yalnız gideceksin..Yalnızlığını bir başkasının varlığında gideremezsin. Bir başkasının varlığı seni besleyebilir, uyarabilir, kendini daha yakından tanımanı sağlayabilir..Ama yalnızlığını gideremez..Yine kendi köklerinde kalmalısın, kendi hayatının seçimleri ve sorumluluğunda.. Yalnızlığını hissetmemek için kandini kaybedip diğeriyle bir olabilirsin..Ama bu bağımlılık da çok sürmez..Ya dayanamaz isyan edersin, ya da bir şey olur koparılırsın. Ona verdiğin yaşam gücünü geri alana kadar da yıpranırsın, daha büyük bir delikten geçersin..
Aslında aradığın bağ, kendinle olan bağ; bağlantın.Onu doğada geçirdiğin zamanda, meditasyonda, duanda bulursun..Bir başkasında değil...Bunu en çok da biriyle beraberken kaybedebilirsin aslında. Onun isteklerine, onun ihtiyaçlarına odaklandığında..Hem ifade ettiklerinde, hem de ifade edilmeden istenenlerle..Belki de sevgi tanımını değiştirmelisin..Bir başkasını sevmek, kendine olan sevginden vermek olmamalı, kendini kaybetmek olmamalı..Kendini bir kez kaybetmeğe başladığında, sonra kolay da bulmazsın..Aslında ben nasıl mutluyum? Neye ihtiyacım var? Neleri seviyorum? Ararsın uzun uzun..
Yalnızlığın içinde zenginliği bulamazsan, başkasına vereceğin çok şey de olmaz ki..

Sevgilerimle
*
You need to accept one thing. You came alone to this world and will depart alone. You can not dissolve your loneliness in the existence of another. Another's presence can nurture you, can inspire you, can help you to know yourself better. But can not end your loneliness. You need to stay in your own roots, you need to be with your own choices and responsibilities..In order not to feel your loneliness you can loose yourself in another. But this co-dependency will not last long. Either you can not bare it, start to rebel or something happens and you are out of it. It takes time and effort to get your life force back from the other and you will go through a deeper gap.
Actually what you are longing for is your own connection.. You can find in times that you are in the nature, with meditation or prayer. Not in another.. Actually you can loose it while being with someone else. When you focus on their needs, on their wants. Whatever they are expressing, or even their unexpressed expectations.Maybe you should change your definition of love. Loving someone else should not mean losing yourself or giving up your self love in a way. If you once start to loose yourself, it will not be easy to find it back..What makes me happy? what do I need? What do I love?..You will start a long search...
If you can not find wealth in your loneliness, there is not much you can give to another..

With My Love

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder