10 Mayıs 2011 Salı

Egonu Yanına Al, Yarı Yolda Bırakma



İyi ki egomuz var..Olmasa bu Dünyada ayakta kalamazdık. O, ruhumuzun filizlenirken dayandığı sopa..Evet, belki ruhumuz birgün ağaç olacak, kendi kökleriyle sapasağlam duracak..Ama o zamana kadar dayanağı olmazsa,üstünden kediler, köpekler, fırtınalar..vs. geçecek ve yamyassı olacağız..

Büyük yol gösterici de aynı zamanda, izleyin onu..Dinleyin onu..O size yaralarınızı gösterecek, geçtiğiniz dikenli telleri aşmak için oluşturduğunuz kalıplarınızı anlatacaktır.İstediklerinize ulaşmak için içinizde yıkmanız gereken duvarları tanıtacaktır..

Sevin onu..Egonuz yaralı bir çocuk gibidir. O çocuğun tek ihtiyacı sevgi, biraz daha fazla sevgi ve yeniden sevgidir. Ancak öyle çıkacaktır savunma duvarlarının kozasından..Ancak öyle güvenecek, açılacak, eriyecek yaraları..

Siz ise ondan kurtulmaya çalışıyorsunuz, düşmanınız gibi savaşıyorsunuz onunla..Olası mı? Bukalemum gibidir o. Şekil değiştirir, sizi kandırır..Ama vakti gelmeden hiçbir yere gitmez..Sağ gösterirken soldan vurur ..Bu anlamda çok sadıktır o,hem de çok..

Egonuzla sorununuz olduğunun işaretleri vardır..Kendinizi melek gibi görüp, etrafınızda hep şeytanlar görüyorsanız..Siz sakinken hep etrafınızda öfkeli insanlar oluyorsa..Herhangi bir abartma yaşıyorsanız..
Sürekli bir sıkıntı ve sabırsızlık hali içindeyseniz..Bomboş hiçbir şey yapmadan, zihninizi oyalayacak bir faaliyet de dahil zaman geçiremiyorsanız..İdeal insanı oynuyor, kendinizle yüzleşmemek için yakınlık kurmuyorsanız..Bu yakınlık kuramama konusunu hep olaylara, başka kişilere bağlı sanıyorsanız....Kendinizi ermiş, üstün insan olarak görüp, bu Dünyadaki diğer zavallılara yardım edeyim tutumundaysanız...gibi..

Bütün bunlar egonuzu sahiplenmediğinizin göstergesidir... Yani kendinizde göremediğiniz, ama dışarıdan yansıtma şeklinde size anlatılmaya çalışılan egonuzdur..

Siz onu sahiplenmedikçe, o size giderek daha fazla hükmeder..Sizi eline iyice geçirir..Ta ki siz iyice köşeye sıkışına kadar..İşte o zaman ya o minicik köşede, tek ayak üstünde de olsa ayakta kalmaya çalışırsınız, ya da zincirlerinizi kırarsınız sonunda...İlk ve en büyük adım egonuzu kabul etmeniz, onu sahiplenmeniz, sıkıca kucaklamanızdır...Diz çökmeye razı olmanızdır..

Sonrasında ise korktuğunuz, bunca zaman yüzleşmekten kaçındığınız adımın hafifliğine ve kolaylığına şaşarsınız..

Siz egonuzu kontrol etmezseniz, o sizi kontrol eder..Son söz sizin..

Sevgilerimle..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder