17 Mayıs 2011 Salı

Zeynep Erol


Eğer yolunuz Teşvikiye' de; Atiye sokak' a düşerse; House cafe'nin hemen yanında 1. katta Zeynep Erol'un takı atölyesini mutlaka gezin derim..
Türkiye'nin gururla  Dünyaya taşıyabileceği markalardan birini yaratmış sevgili Zeynep. Hem de kendi adını taşıyan: Zeynep Erol. Yarattığı her bir takının bir hikayesi var..Her kış mevsimine girerken kokteyl eşliğinde bir sergi ile tanıtıyor yeni koleksiyonunu..Bu koleksiyonların da anlamlı bir teması oluyor..Takılar hem çok zevkli, hem de çok zarifler. Daha derin bir kavrayışa doğru giden içsel bir yolculuğun ürünleri..Ve bu güzel enerjileri yansıtıyorlar..
*
If your way leads you to Teşvikiye Atiye Street, I recommend you to visit Zeynep Erol's jewellery atelier next to House Cafe at the first floor.
Beloved Zeynep has created one of the brands Turkey could be proud of and could go worldwide with. And it is under her own name: Zeynep Erol. Each and every piece she has created has a story to it. Every year she has a new collection, which she launches in the beginning of winter with a reception. these collections all have a certain theme. the jewellery pieces are very elegant and of good taste. They are the harvest of a journey of the soul. And are vibrating this energy.


Sadece takıları değil, heykelleri ile de güzel bir çizgiyi yakalamış..
*
Not only her jewellery pieces are special, also her sculptures have a certain caractere..



Zarafeti, şıklığı ile kendi yarattığı takıların en güzel mankeni aynı zamanda..
*
With her own chique looks and elegance she is the model for her own jewellery at the same time.


Nişantaşı'ndaki bu güzel dükkanın arkasında hemen atölyesi..Huzurlu ve ağaçlarla dolu bir manzara..
Aldığınız takının burada bakımını da yaptırabiliyorsunuz. Ben bugün iki-üç yıl önce aldığım ve çok severek taktığım bir yüzüğümle geldim buraya, Zeynep'in gözüne takıldı ve istersen parlatalım dedi.Biz içeride keyifli keyifli sohbet ederken yüzüğüm yepyeni geri geldi..
*
The atelier of this beautiful shop in Nişantaşı is at rear side. It has a peaceful scenery with lots of trees..
The maintenance of the pieces you buy are made here. Today I came with a ring I like very much and that I bought here, Zeynep saw it and said: if you like to, they can polish it.
Now it looks like new and it all happened while we were having a nice chat in front.




Yüzük koleksiyonu çok zengin. Zeynep, aynı zamanda Hindistan'a yaptığı seyahatlerle ünlü . Hemen her bölgeyle ilgili bir seyahat acentası kadar bilgiye sahip. Takılarla ilgili ilhamının bir kısmını yaptığı bu seyahatlerden alıyor.
*
The ring collection is very rich. Zeynep is also famous with her journeys to India. She has knowledge about each part of India, nearly as much as a travel agency. A part of the inspiration for her new collections she gets out of her travels.

Her takı büyük bir titizlikle yaratılmış.Hepsi ayrı bir temanın ürünü..Soldaki kolyeyi çok sevdim..
*
Each piece has been made with lots of precision and care. They all are part of a different theme..I loved the necklace on the left.

Bu avize de buranın sembollerinden biri haline gelmiş..
*
This chandelier also became a symbol of the place.

Kapıdan içeri girer girmez tüm içtenliği ile Eliza karşılıyor sizi..Sıcakkanlılığı ile size yardımcı oluyor.
*
When you first enter, Eliza wellcomes you with all her warmth and helps you with her sincerity..

Yaşamınızın güzelliklerle dolu olması dileğiyle..
*
I wish you a life full of beauty..

Sevgilerimle..
*
With my love

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder